Με προεκτάσεις έντονα ιστορικές και πολιτισμικές το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσσου οργανώνει μια αθλητική εκδήλωση όπου θα ξαναζωντανέψει το κρητικό βόλι.

Η επίδειξη θα γίνει από την Πρωταθλήτρια Ελλάδος στη Σφαίρα Φρόσω Βαγγέ, και θα προηγηθεί σύντομη ομιλία της ίδιας με θέμα το συγκεκριμένο άθλημα.

Την αρχή του αθλήματος αυτού την εντοπίζουμε γύρω στο 1894 στα Χανιά. Στα χρόνια αυτά έχουμε τους πρώτους αγώνες, τους πρώτους αθλητές στο κρητικό βόλι, που επειδή δεν υπήρχε ειδικό όργανο ρήψης όπως σήμερα (σφαίρα), χρησιμοποιούσαν μόνο μια πέτρα σε σχήμα αυγού και με την βοήθεια των ποδιών και του ενός χεριού την έριχναν όσο μπορούσαν πιο μακριά.

Πολλές φορές οι αθλητές ανέβαιναν σε κάποιο υπερυψωμένο σταθερό σημείο (βράχο), και από εκεί έριχναν το βόλι. Το όνομά του το πήρε από την Κρήτη και ακόμη και σήμερα υπάρχουν αθλητές που ασχολούνται με αυτό.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του κοινού και θα γίνει παραδοσιακά σε ένα αλώνι κοντά στην κεντρική πλατεία της Τυλίσσου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook