Την ίδια ώρα που άναψε η φλόγα για τους Special Olympics της Αθήνας και ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία η οποία θα περάσει και από την Κρήτη όπου θα φιλοξενηθούν για προπονήσεις αθλητές, στον «αέρα» φαίνεται πως βρίσκεται το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα παιδιών με ειδικές ανάγκες το οποίο εφαρμόζεται και στις παιδικές κατασκηνώσεις στον Καλαθά Χανίων αλλά και στο Ηράκλειο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που υλοποιεί το συγκεκριμένο κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε επιστολή – τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση προειδοποιεί ότι εάν μέχρι τις 17 Ιουνίου δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, τότε με αφορμή και τις πάσης φύσεως εκδηλώσεις για τους αγώνες των Special Olympics

«θα μας συναντάτε στα ξενοδοχεία υποδοχής υψηλών προσώπων, τα Στάδια, τους δρόμους και τις πλατείες αυτής της χώρας που όπως λέγεται γέννησε τη Δημοκρατία”.

Η επιστολή των γονέων παιδιών ΑΜΕΑ

«Κύριοι Υπουργοί,
Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ στα πλαίσια του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος, υλοποιεί ανελλιπώς και επιτυχώς το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για \’Aτομα με Αναπηρία, από 10 έως 50 ετών, τα τελευταία 27 χρόνια.

Μέσω του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ, 3.000 άτομα με κάθε μορφής αναπηρία, εκ των οποίων 500 που διαβιούν σε Ιδρύματα και Δομές Κλειστής Περίθαλψης και Φροντίδας, για 15 ημέρες απο-ιδρυματοποιούνται και πάνω από 2.500 παιδιά και ενήλικοι νέοι με αναπηρία, απολαμβάνουν το αγαθό της αναψυχής και της ψυχαγωγίας, ως ίσοι μεταξύ ίσων, με τους άλλους νέους της χώρας.

Παράλληλα, 3.000 οικογένειες αυτών των αναπήρων νέων, που για 350 ημέρες το χρόνο αγόγγυστα υπηρετούν αυτά τα παιδιά, βρίσκουν την ευκαιρία να ανασάνουν, να ανασάνουν βαθιά, να ζήσουν όπως οι άλλοι γονείς αυτού του τόπου, απολαμβάνοντας λίγες ημέρες χαλάρωσης.

11 Ιανουαρίου 2011: Η πρώτη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα. Δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις ότι μέχρι και 30/3/2011 θα υπογραφούν οι απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις για την υλοποίηση του Προγράμματος (Υπουργική Απόφαση ανάθεσης υλοποίησης κρατικού κατασκηνωτικού προγράμματος, Υπουργική Απόφαση πρόσληψης προσωπικού από τις Περιφερειακές Διοικήσεις που θα τους ανατεθεί η λειτουργία των κατασκηνωτικών χώρων ευθύνης των, Υπουργικές Αποφάσεις προϋπολογισμού και δέσμευσης πόρων για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων και χρηματοδότησης της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την πληρωμή συνοδών, ιατρών, νοσηλευτών, ναυαγοσωστών κ.λπ. προσωπικού για την υλοποίηση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ, Υπουργική Απόφαση κατανομής κατασκηνωτικών χώρων και χρονικών περιόδων του Προγράμματος για τα ΑμεΑ, υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάθεσης υλοποίησης του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ 2011 μεταξύ ΥΥΚΑ – ΕΣΑμεΑ – ΠΟΣΓΚΑμεΑ)….

12 Ιανουαρίου έως και 7 Ιουνίου 2011: Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, πραγματοποιεί αλλεπάλληλες επισκέψεις στα αρμόδια γραφεία και συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών (πέραν της σχετικής αλληλογραφίας, που απέστειλε η Ομοσπονδία, χωρίς όμως ποτέ να λάβει απάντηση), ασκώντας πιέσεις για την έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε εβδομαδιαία βάση.

Σήμερα, 8 Ιουνίου 2011: Οι Υπουργικές Αποφάσεις πισωγυρίζουν, βγαίνουν νέες, κολλούν στις υπηρεσίες και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους…Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και 3.000 παιδιά και νέοι με αναπηρία να παραμένουν μετέωρα, θύματα της γραφειοκρατίας!

Σε λίγες ημέρες, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα ανοίξει τις πύλες του στα Special Olympics κι όταν μετά από ένα μήνα, τα φώτα της ράμπας θα σβήσουν, τη θέση των HAPPENINGS θα διαδεχθούν η θλίψη και ο πόνος, αντάμα με την απόγνωση αυτών των 3.000 παιδιών, για ένα κράτος που δαπάνησε δεκάδες εκατομμύρια για την προβολή «κυριών της υψηλής κοινωνίας» και δε βρήκε λιγότερο από 1.500.000€ για να υλοποιήσει το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα των ΑμεΑ!!!

\’Aραγε φταίει η κρίση ή πίσω από την κρίση κρύβεται η αδυναμία, η αστοχία, η ολιγωρία, η άγνοια εκείνων που κατέχουν υψηλούς θώκους;;;

Κύριοι Υπουργοί,
Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ για να υλοποιήσει το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ ΑΠΑΙΤΕΙ τη γραπτή δέσμευσή σας μέχρι και τη 17η Ιουνίου 2011, με την οποία θα δηλώνετε ρητά ότι μέχρι και την 20η Ιουλίου οι κατασκηνώσεις θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μετέχοντες στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα και συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί τα 4 κάτωθι σημεία:

α.Άμεση υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης ανάθεσης του κρατικού κατασκηνωτικού προγράμματος στις Περιφέρειες και τη στελέχωση μέχρι και 1/8/2011 των κατασκηνωτικών χώρων που προφορικά μας ενημέρωσαν χθες 7/6/2011 ότι θα λειτουργήσουν στον ¶γιο Ανδρέα της Περιφέρειας Αττικής, στη Μεταμόρφωση και στο Σταυρό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Νέα Πέραμο της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, στην Κέρκυρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στα Χανιά και στο Ηράκλειο της Περιφέρειας Κρήτης.

β.Ρητή έγγραφη διαβεβαίωση των Γενικών Γραμματέων των πιο πάνω Περιφερειών ότι οι κατασκηνωτικοί χώροι θα είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν επαρκώς και υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας τους κατασκηνωτές ΑμεΑ και τη σχετική κατανομή κατασκηνωτικών περιόδων τουλάχιστον από 1/8 μέχρι και 31/8/2011.

γ.Άμεση πίστωση του ΚΑΕ2559 του ΥΥΚΑ με το σύνολο της πίστωσης ύψους 720.000€ που (θεωρητικά τουλάχιστον) έχουμε ενημερωθεί ότι έχει εγκριθεί για την υλοποίηση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

δ.Άμεση υπογραφή της σχετικής τριμερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΥΥΚΑ-ΕΣΑμεΑ-ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την υλοποίηση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ 2011 και την πλήρη εξόφληση της Ομοσπονδίας με τη λήξη του Προγράμματος και όχι μετά την 31/10/2011.

Στην αντίθετη περίπτωση, το Αναπηρικό Κίνημα θα το συναντάτε στα ξενοδοχεία υποδοχής υψηλών προσώπων, τα Στάδια, τους δρόμους και τις πλατείες αυτής της πόλης που γέννησε τη Δημοκρατία, αλλά κυβερνά η τυρρανία, προσπερνώντας την!

Είναι χρήσιμο Κύριοι Υπουργοί να επιστρέψετε -αν μπορείτε- στα βάθη της μνήμης σας, στα θρανία του Γυμνασίου, για να θυμηθείτε τον «ΠΕΡΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥ» δικανικό λόγο του Λυσία….

Με αυτό τον τρόπο, ίσως αντιληφθείτε ότι, η κοινωνία μας αποτελείται και από αδύναμους, ανήμπορους ανθρώπους, τους οποίους έχετε ξεχάσει ως Πολιτεία!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook