Με τον χειρότερο τρόπο και ως άλλο ΔΝΤ η FIFA μέσο της γενικής της διευθύντριας Εύα Πασκέ που είναι υπεύθυνη για θέματα των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών απειλεί τον ΟΦΗ όχι μόνο με υποβιβασμό αλλά με κυριολεκτικό αφανισμό από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. 

Αφού ο Σοφοκλής Πιλάβιος κατάφερε και έλυσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και έκλεισε την ΕΠΟ για να το πετύχει αυτό , φαίνεται ότι φέρεται με τον πιο απαξιωτικό τρόπο στον ΟΦΗ και μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας ζητώντας από την FIFA να αφανίσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο την κρητική ομάδα μη υπολογίζοντας τις συνέπειες των ενεργειών του και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσουν. 

Η κ. Πασκέ συναντήθηκε που έφτασε ως άλλη Άγκελα Μέρκελ το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα συναντήθηκε πρώτα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο που την ενημέρωσε προφανώς όπως ήθελε ο ίδιος για το θέμα του ΟΦΗ, και στη συνέχεια την πήρε από το χεράκι και πήγαν μαζί στον γενικό γραμματέα αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή προκειμένου να τον ενημερώσουν επί της ουσίας για αυτά που αποφάσισαν στην δική τους συνάντηση. 

Με λίγα λόγια και χωρίς να αφήνει περιθώρια για διαπραγμάτευση η κ. Πασκέ ενημέρωσε τον κ. Μπιτσαξή ότι ο ΟΦΗ θα πρέπει να αποσύρει άμεσα την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια διαφορετικά θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό όχι μόνο από τα πρωταθλήματα που είναι υπό την σκέπη της ΕΠΟ αλλά και από τα τοπικά πρωταθλήματα!. 

Πλέον αυτό που απομένει είναι να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του επίσημου ΟΦΗ όταν βέβαια ενημερωθεί και επίσημα από την FΙFA με έγγραφο της. Τα ερωτήματα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πάρα πολλά και έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι ο ΟΦΗ καταδικάζεται από τα αρμόδια όργανα χωρίς καν να απολογηθεί. Και αφού αυτό δεν μπορεί η δεν θέλει να το κάνει η ΕΠΟ γιατί θα πρέπει να πάει κόντρα στο Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους του έφερε την FIFA να αποφασίσει για τον αφανισμό μιας από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας.