Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού συζήτησε με την αξιωματούχο της FIFA και την ενημέρωσε για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την Ελληνική Πολιτεία σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων, ζητώντας τη συνδρομή της για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Όσο για το θέμα του ΟΦΗ το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται αλλά φωτογραφίζεται στην ανακοίνωση η Πολιτεία μέσω του κ. Μπιτσαξή στη συνάντηση με την κ. Πασκiέ επισήμανε ότι «η Πολιτεία στηρίζει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ όριο του οποίου είναι το δημόσιο συμφέρον και στηρίζει κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού : 

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο της FIFA Εύα Πασκιέ, την οποία συνόδευε αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, υπό τον πρόεδρό της Σοφοκλή Πιλάβιο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του.

Ο κ. Πάνος Μπιτσαξής ανέλυσε λεπτομερώς τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες μπορεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται, στην άμεση ή έμμεση κρατική συνδρομή και ενημέρωσε την κυρία Πασκιέ για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την Ελληνική Πολιτεία, σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Επίσης ζήτησε από τη FIFA να συνδράμει με τεχνογνωσία στα θέματά αυτά.Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επανέλαβε την πάγια θέση ότι η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όριο του οποίου είναι το δημόσιο συμφέρον και στηρίζει κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του».