Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αφιερώνεται φέτος το 7ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που θα λάβει χώρα στις 5 Μαρτίου, στο Γκίτερλσο, της Γερμανίας.

Πρόκειται για μία κίνηση που αποσκοπεί στο να εκφράσει η διοργανώτρια Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης», την ευγνωμοσύνη της προς τα Μ.Μ.Ε. που έχουν αναδείξει το έργο και τις δραστηριότητές της από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

Στη μεγάλη αυτή ετήσια εκδήλωση-συναπάντημα των αποδήμων Θεσσαλών της Ευρώπης, εκτός του Θεσσαλικού Συλλόγου Γκίτερσλο θα λάβουν μέρος οι Σύλλογοι Μονάχου, Βισμπάντεν, Ελβετίας, Νυρεμβέργης, Σβάινφουρτ, Βερολίνου, Ντύσσελντορφ, Μπίλεφελντ και Κολωνίας που θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο.

Στόχοι του 7ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, είναι η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η γνωριμία της θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, η ενημέρωση για την ανάπτυξη και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας, ιδέες συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένα θεσσαλικό αντάμωμα. Στο πολιτιστικό πρόγραμμα θα εμφανιστούν η μουσική ορχήστρα του Πέτρου Λούκα Χαλκιά με τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: www.tsitsanis.de.