Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο πρώην βουλευτής του κόμματος και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης.

Στο κείμενο της επιστολής του, ο κ. Βαληνάκης αναφέρει ότι πήρε αυτή την απόφαση μετά από πολλή σκέψη λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του στο εξωτερικό στις οποίες προστέθηκε πρόσφατα και η πρόσκλησή του ως καθηγητή και πρώην υφυπουργού από το London School of Economics ξεκινώντας από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Εξηγεί επίσης ότι αυτές οι υποχρεώσεις καθιστούν πολύ δύσκολη την φυσική του παρουσία στα Δωδεκάνησα -όπου ήταν η εκλογική του περιφέρεια- με τη συχνότητα και στα επίπεδα που οι συμπατριώτες του θα περίμεναν.

\”Εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει για την ανάταξη της παράταξής μας και την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας\”, αναφέρει ο κ. Βαληνάκης και δηλώνει ότι θα μείνει απλός στρατιώτης στις τάξεις της Ν.Δ. και στη διάθεση του κ. Σαμαρά για ό,τι χρειαστεί.

Εξυπακούεται, προσθέτει καταλήγοντας, ότι θα είναι σταθερά στο πλευρό των συμπατριωτών του στα Δωδεκάνησα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook