Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ είναι γνωστός για τα δηλητηριώδη σχόλιά του, ή για το ότι μπορεί να πει τη λάθος φράση τη λάθος στιγμή. Την Παρασκευή γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του και η Daily Mail του έκανε «δώρο» ένα άρθρο με τις πιο αξιοσημείωτες ατάκες του.

Ο ίδιος λέει ότι πρόκειται για «επιστήμη»: «η επιστήμη του να ανοίγεις το στόμα σου και να λες χαζομάρες», μια επιστήμη που ο ίδιος δηλώνει ότι έχει εξασκήσει για πολλά χρόνια.

«Φαίνεται ότι είστε έτοιμος για ύπνο» είπε στον πρόεδρο της Νιγηρίας που φορούσε την παραδοσιακή φορεσιά της χώρας του.

«Εσείς ακόμα πετάτε δόρατα;» ρώτησε τον ηγέτη των Αβοριγίνων σε επίσκεψη στο Πολιτισμικό Πάρκο των Αβοριγίνων στο Κουίνσλαντ το 2002.

«Οι περισσότεροι από σας δεν κατάγονται από πειρατές;» ρώτησε τους κατοίκους των νησιών Κέιμαν το 1994.
Όταν το 1967 τον ρώτησαν αν θα ήθελε να επισκεφτεί τη Σοβιετική Ένωση, εκείνος απάντησε: «Θα ήθελα πολύ να πάω στη Ρωσία. Αν και οι μπάσταρδοι δολοφόνησαν τη μισή μου οικογένεια».

\"\"

«Είναι μια τεράστια σπατάλη χώρου» δήλωσε για τη νέα πρεσβεία της Βρετανίας στο Βερολίνο στη διάρκεια των… εγκαινίων της πρεσβείας.

«Εάν έχει τέσσερα πόδια και δεν είναι καρέκλα, εάν έχει δύο φτερά και πετάει αλλά δεν είναι αεροπλάνο, και αν κολυμπάει και δεν είναι υποβρύχιο, τότε οι Καντονέζοι θα το φάνε» είπε σε συνάντηση της WWF το 1986.

«Εάν μείνεις λίγο περισσότερο εδώ, τότε θα γίνεις σχιστομάτης». Αυτό ήταν το σχόλιό του σε Βρετανό φοιτητή που σπούδαζε στην Κίνα.

«Όταν ένας άνδρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου του στη γυναίκα του, τότε πρόκειται είτε για καινούριο αυτοκίνητο, είτε για καινούρια σύζυγο».

«Πολλοί πιστεύουν ότι το ταξικό σύστημα είναι ιδιαίτερα αυστηρό εδώ, αλλά πολλοί δούκες έχουν παντρευτεί κορίτσια από χορωδίες. Μερικοί έχουν παντρευτεί ακόμα και Αμερικανίδες» είπε το 2000.

«Πώς κρατάτε τους ντόπιους μακριά από το ποτό, αρκετό χρόνο ώστε να περάσουν τις εξετάσεις;» δήλωσε σε δάσκαλο οδήγησης στη Σκωτία το 1995.

«Παλιά όλοι γκρίνιαζαν ότι θα έπρεπε να διασκεδάζουν περισσότερο. Τώρα γκρινιάζουν που είναι άνεργοι». Τάδε έφη εν μέσω κρίσης το 1981.

«Από του χρόνου θα χρωστάμε. Μάλλον θα πρέπει να παρατήσω το πόλο» είπε το 1969, αναφερόμενος στα οικονομικά της Βασιλικής Οικογένειας.

«Φέρε μου μια μπίρα. Δεν με νοιάζει τι είδους, αρκεί να είναι μπίρα» είπε στον Τζουλιάνο Αμάτο, τότε πρωθυπουργό της Ιταλίας, το 2000 όταν αυτός του πρόσφερε εκλεκτά ιταλικά κρασιά.

«Εάν ταξιδεύεις τόσο συχνά όσο εμείς, εκτιμάς τις σύγχρονες βελτιώσεις στο σχεδιασμό αεροσκαφών, όπως ο λιγότερος θόρυβος και η μεγαλύτερη άνεση. Δεδομένου βέβαια ότι δεν ταξιδεύεις σε αυτό που ονομάζεται οικονομική θέση. Αυτό θα ήταν απαίσιο!» είπε το 2002 στην Ένωση Έρευνας Αεροσκαφών.

ιn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook