Ποιά είναι τελικά η Αμίνα η υποτιθέμενη «απαχθείσα αντικαθεστωτικής λεσβίας» και που ανήκουν τελικά οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα;

Νέα τροπή αποκτά η υπόθεση της νεαρής μπλόγκερ από την Συρία, Αμίνα Αμπντάλα Αράφ, η οποία, όπως καταγγέλθηκε, απήχθη την περασμένη Δευτέρα στην Δαμασκό από τρεις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος.
 
Μια Κροάτισσα που διαμένει στη Βρετανία, η Γέλενα Λέτσιτς, κατήγγειλε ότι οι εμφανιζόμενες σαν φωτογραφίες της "λεσβίας και πολιτικοποιημένης μπλόγκερ" στην πραγματικότητα είναι δικές της και μάλιστα "ανεβασμένες" εδώ και χρόνια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ! Η Λέτσιτς κατήγγειλε αγνώστους για κλοπή των φωτογραφιών της.


 
«Πριν περίπου ένα χρόνο ένας φίλος τηλεφώνησε στη Γέλενα και τη ρώτησε αν διατηρεί και δεύτερο προφίλ στο Facebook, επειδή είδε δικές της φωτογραφίες και σε ένα άλλο γυναικείο λογαριασμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της νεαρής Κροάτισσας, Τζούλιους Τζαστ. Και πρόσθεσε : «η Γέλενα εύχεται στην Αμίνα, εφόσον είναι υπαρκτό πρόσωπο, να επιστρέψει σώα κι άβλαβης σπίτι της, αλλά ταυτόχρονα να καταστεί σαφές πως δεν είναι η ίδια στις φωτογραφίες που εδώ και μερικά 24ωρα διακινούνται στο Διαδίκτυο».
 
Η Σύρο-Αμερικανή Αράφ, δημιουργός του μπλογκ «A Gay Girl in Damascus» (Μία λεσβία στη Δαμασκό), ειναι διάσημη για τις απόψεις της υπέρ της δημοκρατίας και για το μαχητικό ιστολόγιο όπου προβάλλει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και ζητάει την εκδίωξη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ομως η αποκάλυψη για την πλαστοπροσωπία με τις φωτογραφίες στο μπλογκ της έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, τα οποία είναι δύσκολο να απαντηθούν.

newsit