Την στήριξη τους στους Ιεραπετρίτες συναδέλφους τους εκφράζουν οι Ρεθυμνιώτες νοσοκομειακοί γιατροί σε ψήφισμα που δημοσιοποίησαν:

«Τόσο οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ όσο και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) είχαν από καιρό προειδοποιήσει την κοινωνία ότι «οι περικοπές στο ΕΣΥ βλάπτουν σοβαρά την Υγεία». Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο την εκτίμηση αυτή. Καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού –νοσηλευτικού προσωπικού και υποδομών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Ειδικά δε η σχεδιαζόμενη «αναδιάταξη των Νοσοκομείων της χώρας» θεωρούμε ότι δεν αποσκοπεί στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αλλά στην οριστική κατεδάφισή τους. Η πολιτική των «συγχωνεύσεων» οδηγεί στο κλείσιμο «μη προσοδοφόρων» - κατά τη γνωστή εισπρακτική λογική του λογιστή κ. Λοβέρδου - κλινικών, νοσοκομείων, ΚΥ και προνοιακών ιδρυμάτων.

Γι’ αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί προωθούν ένα μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας που δεν θα επιτρέψει καμιά κατάργηση κλινικής ή τμήματος και κανένα κλείσιμο νοσοκομείου στο όνομα του Μνημονίου, που θα διασφαλίσει δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλο το λαό και αξιοπρεπή εργασία για τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό. Για μας η βασική στόχευση ενός Υγειονομικού Χάρτη πρέπει να είναι η κάλυψη των πραγματικών και συνεχώς αυξανόμενων αναγκών περίθαλψης, ψυχικής Υγείας και υγειονομικής φροντίδας όλων των πολιτών που ζουν και εργάζονται σ’ αυτή τη χώρα, των μεταναστών, των ανέργων  των αστέγων  των ανθρώπων που καθημερινά η οικονομική κρίση εξαθλιώνει και περιθωριοποιεί.

Στηρίζουμε το δίκαιο και καθολικό αίτημα του λαού και των φορέων της Ιεράπετρας να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να αποτραπεί κάθε σχέδιο υποβάθμισής του».