Η τραγική ιστορία του κάποτε επιτυχημένου MySpace φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Σύμφωνα με το All Things Digital, ένας επενδυτικός όμιλος που συνεργάζεται με τον πρόεδρο της Activision, Bobby Kotick, βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ιστοσελίδας. Μάλιστα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του MySpace, News Corp, είναι πολύ πιθανό να κρατήσει περίπου το 20% των μετοχών, με τη συμφωνία όμως να μην έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και τίποτα να μην θεωρείται δεδομένο.

Δεν είναι άλλωστε απλή η υπόθεση, καθώς η News Corp κατέβαλε 580 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση του MySpace το 2005, αλλά η ιστοσελίδα βρίσκεται σε συνεχή κάθοδο λόγω της επέκτασης του Facebook, του Twitter και άλλων social media.

Αν και τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι η News Corp ήλπιζε να πάρει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια από την πώλησή του, αλλά οι τελικοί αριθμοί φαίνεται πως θα είναι αρκετά χαμηλότεροι.

Συνεπώς, μόνος μία εταιρεία είναι σε συζητήσεις για αγορά του MySpace. Η αλήθεια πάντως είναι πως από τη στιγμή που η News Corp ανακοίνωσε ότι η ιστοσελίδα ήταν διαθέσιμη για εξαγορά, εταιρείες όπως η Vevo και η Zynga, εκδήλωσαν ενδιαφέρον, με τις συζητήσεις να μην αποδίδουν καρπούς.

gugoo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook