Προβλήματα στις μετακινήσεις τους αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στις 15 Ιουνίου καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για εκείνη την ημέρα.

Η ΠΝΟ αποφάσισε πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και απορρόφηση των ανέργων.

Επίσης ζητά να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους καθώς και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.

Όσον αφορά στην απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει καμιά δικαστική απόφαση που να χαρακτηρίζει την απεργία παράνομη, αυτό σημαίνει ότι για 24 ώρες θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος της Ελλάδας και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook