Στο πλαίσιο της διαδικασίας απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων του Οργανισμού, δόθηκε παράταση από τον ΟΓΑ έως 31-01-2011 έτσι ώστε το σύνολο των συνταξιούχων του ΟΓΑ να απογραφεί (σύμφωνα με το Απογραφικό Δελτίο που τους έχει σταλεί) και να λαμβάνουν την σύνταξή τους με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, κατ΄επιλογή του συνταξιούχου.

Η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ πραγματοποιείται με επιτυχία, έχοντας ανταποκριθεί περισσότεροι από 85% των συνταξιούχων και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιανουάριου 2011 θα έχουν απογραφεί (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.

Στους συνταξιούχους του ΟΓΑ που έχουν απογράφει μέχρι 14-01-2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό, η σύνταξη τους μηνός Φεβρουαρίου 2011 θα καταβληθεί στον λογαριασμό τους (νέος τρόπος πληρωμής συντάξεων) ενώ για τους υπόλοιπους μέσω ΕΛ.ΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός ενημερώνει τους συνταξιούχούς του ότι οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2011 θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει. Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον νέο τρόπο πληρωμής και την διαδικασία της απογραφής μπορούν να απευθύνονται :

– στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής τους

– στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Περ/κά Υποκ/τα του ΟΓΑ

– στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www.oga.gr ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook