Για την πορεία των έργων του ΒΟΑΚ εντός του Νομού Λασιθίου, ζήτησε ενημέρωση με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Πλακιωτάκης

Όπως αναφέρει απευθυνόμενος στον Υπουργό,

Η Κυβέρνηση σας κατά την πάγια τακτική της ασυνέπειας μεταξύ λόγων και έργων, αλλά και της ασυνεννοησίας μεταξύ Υπουργών, έχει ξεχάσει την προεκλογική της δέσμευση για τη δημιουργία της Κρήτης ΑΕ κατά τα πρότυπα της Εγνατίας η οποία θα προχωρούσε τα έργα του ΒΟΑΚ, επικαλούμενη φαιδρές δικαιολογίες.

Ακόμα και από τη γνωστοποίηση των μελλοντικών σας προθέσεων από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη, απουσιάζει ουσιαστικά ο Νομός Λασιθίου ο οποίος κατά γενική παραδοχή αντιμετωπίζει και το σοβαρότερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο.

Ολιγωρία και στασιμότητα

Έργα τα οποία είχαν ξεκινήσει, έχουν σταματήσει. Στις μελέτες, επίσης, παρατηρείται στασιμότητα, ενώ στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σας για διάνοιξη δρόμων μήκους 135 χλμ διπλού κλάδου, μόνο 10 χλμ αφορούν το Νομό Λασιθίου και μάλιστα σε ένα έργο που για την Μ.Π.Ε. έχει εκφραστεί πληθώρα αντιρρήσεων από τους τοπικούς φορείς.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Πόσα χρήματα έχουν δεσμευθεί συνολικά για έργα στον ΒΟΑΚ και τι ποσό αντιστοιχεί στο Ν. Λασιθίου;

– Τελικά θα λειτουργήσει η Κρήτη ΑΕ;

– Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες τις οποίες είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση για πολλά τμήματα του ΒΟΑΚ στο Νομό Λασιθίου και πότε αναμένετε να ολοκληρωθούν;

– Ποια νέα τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα στο Λασίθι, σκοπεύετε να δημοπρατήσετε και να υλοποιήσετε άμεσα;

– Ποιες οι ενέργειες σας ώστε να ξεμπλοκάρετε τις εργασίες στο τμήμα του ΒΟΑΚ, Σκοπή – Αυχήν Αγκαθιάς;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook