Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Πειραιώς, όταν οι συγκεντρωμένοι λεμενεργάτες αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στο κτίριο, προκειμένου να μπορέσουν να έρθουν σε τετ α τετ συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Οι λιμενεργάτες κρατώντας μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, ωστόσο οι διμοιρίες των ΜΑΤ τούς απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παίρνει μέρος η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος και οι λιμενεργάτες.

Μεταξύ των αιτημάτων της Ομοσπονδίας, συγκαταλέγεται και το αίτημα να μη προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων και να ληφθεί μέριμνα για τους φορτοεκφορτωτές της Ελευσίνας του Λαυρίου και της Ραφήνας, ώστε να μην απειληθούν από την ενοποίηση του ΟΛΠ.

Ζητούν ακόμη να εξαιρεθούν από το νόμο 3929/2011, για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, δεδομένου του ότι, όπως υποστηρίζουν, είναι μισθωτοί εξαρτημένης εργασίας.

Στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος φορτοεκφορτωτές από όλα τα λιμάνια της χώρας στα οποία σήμερα και αύριο, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας, έχει αποκλεισθεί κάθε μορφή διακίνησης.

Η απεργία δεν επηρεάζει πάντως τα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων, τα οποία εκτελούνται κανονικά.

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. έχει εξαγγείλει συμμετοχή και στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 15 Ιουνίου.

news247.gr

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook