Στη σύλληψη ενός 33χρονου, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, εκβίασης, απειλής και παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο 33χρονος και άλλοι συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται, με επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές εκβιάσεις και απειλές, απαιτούσαν χρήματα από δύο άτομα, ηλικίας 33 και 57 ετών, καταδεικνύοντάς τους ως υπαίτιους για απάτη εις βάρος του συλληφθέντος και των συνεργών του, υπόθεση η οποία εκκρεμεί σε αρμόδιο δικαστήριο.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς συμμετείχε ως ηθικός αυτουργός μαζί με συνεργούς του στις παρακάτω πράξεις:

– Πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά του 57χρονου, που πραγματοποιήθηκε την 16-5-2011 από 6 άγνωστους δράστες στην παραλία της Βάρκιζας.

– Παράνομη κατακράτηση του 33χρονου, που έλαβε χώρα την άνοιξη του 2010 από άγνωστους δράστες.

– Ληστεία εις βάρος του 57χρονου, που σημειώθηκε τη 2-6-2011, κατά την οποία αφαιρέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ανευρέθηκε ύστερα από μέρες στην περιοχή του Κορωπίου.

Από την έρευνα- προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Βάρης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενώθηκε με τους συγκατηγορούμενούς του και συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό το οικονομικό όφελος και την προσβολή της σωματικής ακεραιότητας των ανωτέρω παθόντων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook