Στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική παράσταση «Οι καλικάντζαροι και η φωτεινή πλευρά της ζωής» την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω με συμβολική είσοδο 2 ευρώ για τους μεγάλους και 1 ευρώ για τα παιδιά.

Η παράσταση δημιουργήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στον εθελοντισμό και την ενεργοποίησή τους σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συγκεκριμένα, με γνώμονα τις αυξημένες ανάγκες των εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής, τα έσοδα θα προσφερθούν στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Τυμπακίου.

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν τον καρπό της δημιουργικής συνεργασίας του Θεατρικού και του Μουσικού Εργαστηρίου του σχολείου.

Τα Εργαστήρια αυτά λειτουργούν στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς με υπεύθυνες καθηγήτριες στο πρώτο τις Ελένη Κοντουδάκη, φιλόλογο, και Κατερίνα Καρύδη, αγγλικών, και στο δεύτερο τη Μαρία Μετζάκη, μουσικό.

Σαράντα μαθητές ζωντανεύουν με πολύ κέφι το ταξίδι των μικρών καλικαντζάρων στον κόσμο των ανθρώπων, παίζουν μουσική και τραγουδούν, δημιουργούν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικης γιορτής και μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ζωή είναι ωραία, φτάνει να δούμε τη φωτεινή της πλευρά.

Με το ίδιο κέφι οι μαθητές θα παρουσιάσουν την παράσταση και στους νοσηλευόμενους της Παιδοαιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook