Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η χώρα έχει παραλύσει λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας. Μια αβεβαιότητας που έχει πυροδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εδώ και δύο μήνες και τις τελευταίες ημέρες είναι στο αποκορύφωμά της. Οι επενδυτές δεν επενδύουν, διότι η χώρα δεν είναι προβλέψιμη, την στιγμή μάλιστα που όλοι προετοιμάζονται για μια νέα κρίση στην Ελλάδα, η διάσωση της οποίας δεν είναι πια δεδομένη και η χώρα ξαναβρίσκεται, δυστυχώς, στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος.                                              

Οι αγορές βλέπουν ολοκάθαρα το «ελληνικό ρίσκο» και αντιδρούν. Αντιδρούν να «χορέψουν» στον αλαζονικό «πεντοζάλη» του κ. Τσίπρα, πόσω μάλλον σε έναν «πεντοζάλη» που γίνεται επικίνδυνος όταν τον επικαλείσαι χωρίς να μπορείς καν να το χορέψεις. Διότι οι αγορές έχουν τους δικούς τους όρους, δεν προσεγγίζονται με όρους ηθικής, δεν είναι «καλές ή κακές». Είναι μια πραγματικότητα και αν και επικίνδυνο να τις περιφρονεί και να τις ξορκίζει, ικανοποιεί τους ψηφοφόρους που επιδιώκει να δελεάσει ο κ. Τσίπρας.

Με την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ για να μην συγκεντρωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία,  τα spreads συνέχισαν να αυξάνονται και τα χρηματιστήρια κατέρρευσαν.

Σημασία έχει να διασφαλίσουμε πως είμαστε μία χώρα με συνέχεια και αξιοπιστία.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ρεαλιστικές προτάσεις, εάν ήταν υλοποιήσιμες και σε πραγματική βάση, δεν θα υπήρχε αυτό το κλίμα.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έρμαιο της αντιπολιτευτικής του ρητορικής, διατυπώνοντας ένα ακραίο πρόγραμμα που το ανατρέπουν την ίδια ώρα τα στελέχη του, δεν θα αποτελούσε κίνδυνο για τους επενδυτές.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ήρθε για να αποφευχθούν τα χειρότερα από μια παρατεταμένη πολιτική αστάθεια. Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα καθαρίσει το τοπίο και θα θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Σε αυτή την πολιτική αβεβαιότητα και τους κινδύνους που προκαλεί, μόνη απάντηση μπορεί να είναι η ψήφος των Βουλευτών με μοναδικό κριτήριο το πατριωτικό καθήκον.

Δεν μπορεί αντιγράφοντας παλιές, σκοτεινές πρακτικές να εκβιάζεται η χώρα για την μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να «τρώγεται» την ώρα που η χώρα κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ με οπισθοδρομική κατάρρευση.

Το Σύνταγμά μας, δεν αξιώνει αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να δώσει στη μειοψηφία την ευκαιρία να διαλύσει τη χώρα.

Το Σύνταγμά μας  αξιώνει συναίνεση και συνεργασία και όχι διχασμό και πόλωση.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλο το πολιτικό σύστημα. Με λογική και ψυχραιμία, χωρίς άναρθρες κραυγές και υστερίες, λίγες ώρες από την πρώτη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες, το μέλλον της χώρας μας και το πατριωτικό μας καθήκον, μάς αξιώνουν να υπερβούμε τις διαφωνίες μας, να ξεπεράσουμε τις αντιπαραθέσεις και τις διαχωριστικές γραμμές. Είναι ελάχιστο κοινοβουλευτικό και πατριωτικό μας χρέος!

Ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης είναι Βουλευτής Ηρακλείου με την ΝΔ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook