Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Μία περίεργη υπόθεση έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ πολιτών,  με επίκεντρο έναν άνθρωπο που διατείνεται ότι είναι γιατρός και μάλιστα υποστηρίζει ότι ήταν καθηγητής ιατρικής στην υπηρεσία του Ρώσου Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο… γιατρός αυτός από τη Ρωσία, υποτίθεται ότι μπορεί να θεραπεύσει παθήσεις, χωρίς να χρησιμοποιεί φαρμακευτική αγωγή ή ενδεδειγμένες ιατρικές μεθόδους αλλά χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους όπως βελόνες, βδέλλες, μέλισσες ακόμα και φακές!

Το πρόβλημα είναι όταν ένας τόσο αμφιβόλου αξιοπιστίας άνθρωπος, δραστηριοποιείται υπό την σκέπη της εκκλησίας. Όταν ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται σε χώρο που ανήκει σε ενορία και συνεργάζεται με τον ιερέα της περιοχής.

Γιατί όταν οι  πιστοί βλέπουν έναν άνθρωπο να λειτουργεί κάτω από την “ομπρέλα” ενός ιερέα και της εκκλησίας, αποκτούν ευκολότερα εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, διαφορετικά θα τον αντιμετώπιζαν κριτικά και θα εξέταζαν πιο σοβαρά το ενδεχόμενο απάτης.

Πώς δρα ο Ρώσος

Ο… γιατρός αυτός βρισκόταν πριν από λίγο καιρό στα Χανιά, τα οποία επισκέπτεται κατά περιόδους για να παράσχει τις υπηρεσίες του. Συγκεκριμένα βρισκόταν σε χώρο που ανήκει σε ιερό ναό στο νομό Χανίων και δεχόταν κόσμο φυσικά με την ανοχή και τη συνεργασία του ιερέα.

Μάθαμε εκ των έσω, ότι έχει δεχτεί ακόμα και ανθρώπους με καρκίνο. (Ωστόσο, για το συγκεκριμένο δεν γνωρίζουμε αν τους έταξε θεραπεία, οπότε και δεν μπορούμε να το χρεώσουμε) Γενικά, όμως, παρουσιάζεται ως θεραπευτής διαφόρων παθήσεων.

Από την ίδια έγκυρη πηγή, μάθαμε ότι η επίσκεψη κοστίζει 20 ευρώ τα οποία υποτίθεται ότι είναι για τα έξοδα και μόνο των υλικών (;) που χρησιμοποιεί ο γιατρός. Μας είπαν βέβαια, ότι αν κάποιος δεν έχει χρήματα και βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση δε θα του ζητηθεί αντίτιμο.

Πήγε για θεραπεία και έφυγε με εγκαύματα

Κατά την παραμονή του στα Χανιά, δέχεται ανθρώπους με προβλήματα υγείας και φυσικά το αποτέλεσμα είτε είναι ανύπαρκτο, είτε είναι χειρότερα από πριν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που καταγγέλθηκε στο Flashnews.gr μιας περίπτωσης ηλικιωμένης γυναίκας η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα με τη μέση της και απευθύνθηκε στη συγκεκριμένη ενορία για να δει τον γιατρό.

Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος γιατρός δραστηριοποιείται σε υπόγειο χώρο του ιδρύματος της εκκλησίας.

Όταν πήγε λοιπόν η ηλικιωμένη, της έβαλε βελόνες και βεντούζες και το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν στη γυναίκα εγκαύματα!

Η επίσκεψη κόστιζε 20 ευρώ, αλλά όπως μας είπαν στην καταγγελία, “τη ρίξανε στο φιλότιμο” και εκείνη έδωσε 30 ευρώ για την εκκλησία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα στοιχεία της οποίας διατηρούμε κρυφά, για λόγους προστασίας δεδομένων όπως μας ζητήθηκε από την καταγγέλουσα, υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις ανθρώπων που την “πάτησαν”.

Τα παραπάνω είναι γεγονότα

Υπάρχουν και άλλες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες όμως που κάνουν λόγο για περίπτωση γυναίκας με φλεβίτιδα την οποία υπέβαλε σε “θεραπεία” με κεντρί μελισσών, ενώ σε μια άλλη έβαλε φακές στην πλάτη!

Το ποιόν του γιατρού – Έκανε κρούση στο Ρέθυμνο αλλά τον έδιωξε η εκκλησία άρον, άρον

Ο Ρώσος φαίνεται ότι είναι ο ίδιος γιατρός που πριν από περίπου 3 μήνες έκανε την εμφάνισή του στο Ρέθυμνο.

Όπως μας είπαν από τη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε πάει στο Ρέθυμνο συνοδευόμενος από έναν Ρουμάνο ιερέα, που λειτουργούσε πρώτα στη Σερβία.

Η Μητρόπολη πληροφορήθηκε από τους πιστούς τη δράση τους και ζήτησε την απομάκρυνσή τους από το Ρέθυμνο εντός 24ωρου.

Μάλιστα, η υπόθεση κατέληξε σε επέμβαση της αστυνομίας η οποία τους συνέλαβε. Το περιστατικό είχε τότε αποκαλύψει το Flashnews.gr

Όπως μάθαμε μέσα από τους κόλπους της Μητρόπολης του Ρεθύμνου, πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος έχει διαγραφεί από τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας του και προσπαθεί με τις “θεραπείες” του να παίρνει χρήματα από πιστούς ενώ ο ιερέας που ήταν μαζί του για να ελκύει την εμπιστοσύνη των πιστών, είχε κριθεί από το Πατριαρχείο έκπτωτος πριν από 2-3 χρόνια.

Η δράση του γιατρού φαίνεται ότι έχει γίνει γνωστή από στόμα σε στόμα και κυρίως από τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα της αναξιοπιστίας του. Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε από τους ίδιους τους ανθρώπους που απευθύνθηκαν εκεί, όλη την γκάμα των “θεραπειών”. Ακόμα όμως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να δούμε αν θα ξανακάνει την εμφάνισή του ο συγκεκριμένος … γιατρός και μάλιστα κάτω από την προστασία και τις… ευλογίες της ενορίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook