Από τη μία η κοινωνική πολιτική και από την άλλη οι κατασχέσεις….σχολίασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για τις καταγγελίες περί κατασχέσεων ακόμα και οικοσκευών από τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

«Είδα να πυροβολείται ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και να κατηγορείται έμμεσα και άμεσα η δημοτική αρχή . Τις παραγγελίες  για την εκτέλεση των κατασχέσεων της δίνει ο ταμίας. Αλλά ο επιμελητής που προχώρησε σε κατάσχεση οικοσκευής, έκανε λάθος. Διότι σύμφωνα με τον νόμο η οικοσκευή δεν μπορεί να κατασχεθεί. Δηλαδή ψυγείο, κουζίνα και πλυντήριο δεν μπορούν να κατασχεθούν. Εδώ λοιπόν αυτός ο επιμελητής έκανε λάθος», απάντησε ο κ. Λαμπρινός τονίζοντας ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να εξαντλήσει όλα τα όρια της νομιμότητας αναφορικά με τις κατασχέσεις, αντιθέτως, όπως είπε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, η επιδίωξη εισπράξεων θα ξεκινήσει από τα πάνω, από τους μεγάλους οφειλέτες.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η ανάγνωση δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας από το 2012 στο οποίο γινόταν λόγος για αντίστοιχες τακτικές κατάσχεσης από τη προηγούμενη δημοτική αρχή προχωρώντας δηλαδή σε μια σύγκριση της νέας με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου….

Μια συγγνώμη όμως αρκεί; Ποιος διασφαλίζει ότι δεν θα δούμε αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον;

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook