Συνάντηση στον Δήμο Κισάμου με το Δήμαρχο κ Γ Μυλωνάκη, Δημοτικούς Συμβούλους και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Δήμου είχε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης στην οποία συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη καθώς και έργα που πρέπει να προγραμματιστούν στον Δήμο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις μελέτες που πρέπει να προγραμματιστούν και σε αυτές που πρέπει να ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

-Να συνεχιστούν οι μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη:
Πλάτανος – Σφηνάρι
Έλος – Σημαντηριανά με διακλάδωση προς Πλοκαμιανά
-Να ανατεθεί η εκπόνηση δυο (2) νέων μελετών:
Σφηνάρι – Σημαντηριανά
Μυλοι – Έλος

Επίσης συζητήθηκε το Θέμα της παράκαμψης Κισάμου και αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση με παρουσία του κου Αγαπάκη από την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση του έργου άμεσα , καθώς να συνταχθεί με την διαδικασία του επείγοντος νέα μελέτη (από την Λίμνη έως το Λιμάνι Καστελίου).

Τέλος όσο αφορά τα έργα υποδομών αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στην μελέτη οδικής ασφάλειας που συντάσσεται από την Δ/νση Τεχνικών Έργων έργα αναβάθμισης όλου του επαρχιακού δικτύου του Δήμου με προτεραιότητα στους κύριους επαρχιακούς δρόμους.

Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης όλων των ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Κισάμου και η υλοποίηση αρδευτικών έργων όπως η Λιμνοδεξαμενή Έλους και Λιμνοδεξαμενή Πλατάνου απαραίτητων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Κισάμου στον Τομέα του τουρισμού και της κοινωνικής πολιτικής καθώς και στο πρόγραμμα « Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» με άξονα προτεραιότητας « Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» που χρηματοδοτείται με 190.000,00 € από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Ο κος Αντιπεριφεριεάρχης δεσμεύθηκε ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχει μόνιμη και συνεχή συνεργασία με τον Δήμο για την επίλυση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν

Να σημειωθεί ότι τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν η Δ/ντρια Τεχνικών Έργων και η υπεύθυνη Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook