Απάντηση στο θέμα του στολισμού της πόλης των Χανίων αλλά και το θέμα της φάτνης έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από ερώτηση της Αντιπολίτευσης.  

Όπως είπε ο Δήμαρχος ο στολισμός είναι ο ίδιος με πέρυσι, εκτός από ελάχιστα σημεία που δεν μπορούσε να μπει ο φωτισμός, όπως στην περιοχή του Κάτωλα όπου λόγω των νέων φωτιστικών που είναι έργο ΕΣΠΑ, δεν μπορούν εκει να κρεμαστούν φώτα.

Επίσης ανέφερε οτί δεν αγοράστηκαν νέα υλικά για φωτισμό και του χρόνου θα φροντίσει η Δημοτική Αρχή από νωρίς να σχεδιάσει για καλύτερο στολισμό για τις ημέρες των εορτών.

Για το θέμα της Πλατείας της Αγοράς ενημέρωσε το σώμα του Συμβουλίου, καθότι και ο ίδιος αντιλήφθηκε τα παράπονα, ότι η παλιά φάτνη μεταφέρθηκε στα Περβόλια για λόγους αισθητικούς αλλά και για το λόγο του ότι στην παλιά έμπαιναν μέσα ζώα και στην συνέχεια παιδιά.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βαρβάρα Περράκη, όπου ανέφερε ότι και η ίδια επιθυμούσε να γίνει ένας όμορφος στολισμός στην πόλη, ωστόσο φέτος δεν μπορούσαν να διατεθούν χρήματα, αλλά για την επόμενη χρονιά θα ζητήσει να μπει στον σχεδιασμό ένα πολύ μεγάλο ποσό, ώστε να γίνει στολισμός ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την πόλη των Χανίων.

Για το θέμα του ότι δεν τοποθετήθηκε φάτνη στην Αγορά, σημείωσε και ίδια ότι τις προηγούμενες χρονιές μέσα στην φάτνη είχαν βρεθεί κάτουρα και σύριγγες γεγονός που έθετε θέμα υγιεινής. 

Τελειώνοντας σημείωσε ότι γενικά δεν υπάρχει προσωπικό στο τμήμα Ηλεκτροφωτισμού για να καλύψει όλες τις ανάγκες για βλάβες και στολισμό, ενώ για την φάτνη ενημέρωσε το σώμα του Συμβουλίου ότι θα τοποθετηθεί μια minimal κατασκευή από φωτιζόμενο υλικό “νέον”.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook