Τελευταία ενημέρωση 20:15

Ο Σταύρος Δήμας, υποψήφιος της ΝΔ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έλαβε συνολικά 160 ψήφους.

Με το αποτέλεσμα αυτό δεν εκλέγεται Πρόεδρος Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία. 

Τον Σταύρο Δήμα, εκτός από τους 155 βουλευτές της ΝΔ κι του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Νταβρής.

Επίσης πέντε Βουλευτές ήταν απόντες.

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, όπου και τότε απαιτούνται 200 ψήφοι το ελάχιστο.

Κατα την έξοδό τους απο την Βουλή έκαναν δηλώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί.

Αντώνης Σαμαράς

Ελπίζω οι βουλευτές να αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την πρώτη ψηφοφορία. 

«Θέλω να συγχαρώ τους ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν τον Στ.Δήμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να εκλεγεί Πρόεδρος στην τρίτη ψηφοφορία.

Αλέξης Τσίπρας

«Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό, η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε, αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Την διέξοδο θα την δώσει ο λαός και η Δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Πάνος Καμμένος

«Η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε, θα προχωρήσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες σε αντικατάσταση της κυβέρνησης» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

Σε ερώτηση σχετικά με το ραντεβού με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απέκλεισε την πιθανότητα να αλλάξει άποψη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν στις υπόλοιπες διαδικασίες υπέρ του Σταύρου Δήμα, κατέληξε.

Φωτης Κουβέλης

«Ανοίγει ο δρόμος για εκλογές» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Οι βουλευτές έστειλαν μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι αδιέξοδες πολιτικές» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και προσέθεσε:

«Η τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος». 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook