Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ακτινολογικά μηχανήματα, διαμαρτυρόμενοι για μείωση των αδειών επικινδυνότητας. 
Οι εργαζόμενοι στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες, χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις ρυθμίσεις που προβλέπονται σε τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ζήτησαν να μην περικοπεί η ακτινολογική άδεια και να αποσυρθεί άμεσα η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 
Στο μεταξύ, συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης, 15 Ιουνίου, που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, αποφάσισαν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Έτσι τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, την Τετάρτη θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία, το ίδιο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ως αντίδραση \”στις βλαπτικές πολιτικές του μνημονίου\” .
Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης, αναφέροντας ότι «η κατάσταση στον χώρο της Υγείας, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», ενώ συμμετοχή στην απεργία έχουν αποφασίσει και οι Οδοντίατροι.
zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook