Κύκλωμα που διακινούσε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στη χώρα μας εξάρθρωσαν άνδρες της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.
Ύστερα από συστηματική παρακολούθηση, συνελήφθησαν δύο διακινητές και 14 λαθρομετανάστες, ενώ στη λέμβο που τους μετάφερε, υπήρχαν και δύο ανήλικα παιδιά. Η σύλληψη έγινε στην περιοχή Δέλτα του Έβρου, τη στιγμή που η βάρκα με την εξωλέμβια μηχανή προσέγγισε στο ελληνικό έδαφος.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι παράνομοι μετανάστες, για τη μεταφορά τους, κατέβαλαν στο κύκλωμα διακίνησης που δρα τόσο στην Τουρκία όσο και στη χώρα μας, το ποσό των 3.000 ευρώ, ο καθένας.
Επίσης, σε άλλη περίπτωση και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί, συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, τρείς λαθρομετανάστες, που κυκλοφορούσαν με πλαστά Δελτία Αιτήσαντος Άσυλο Αλλοδαπού.
Ανακρινόμενοι είπαν ότι πέρασαν λαθραία στην Ελλάδα από τον ποταμό Έβρο, ενώ τα πλαστά δελτία τα αγόρασαν από Τούρκο διακινητή, έναντι του ποσού των 3.000 δολαρίων ο καθένας. 
Όλοι οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook