Άμεση υπήρξε η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Abdullah Gul.
\”Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να υποτιμά την Ελλάδα\”, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Γρηγόρης Δελαβεκούρας επισήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα διαψεύσει όλους όσοι ελπίζουν ή επενδύουν στη χρεοκοπία της.
\”Η Ελλάδα βουλιάζει\”
Μετά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που έβαλαν πωλητήριο σε δώδεκα ελληνικά νησιά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Abdullah Gul ήρθε να σημειώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πτώχευση.
Η Ελλάδα, όπως φέρεται να επισήμανε σε συζήτηση που είχε με οδηγούς επαγγελματικών αυτοκινήτων στην Κωνσταντινούπολη, θα μπορούσε σύντομα να πτωχεύσει εξαιτίας της πίεσης που δέχεται από τους τόκους που αναγκάζεται να καταβάλλει, ως μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης.
\”Όπως ξέρετε, πηγαίνουμε συχνά σε ευρωπαϊκές χώρες. Πραγματικά ζηλεύουν την Τουρκία. Η Ελλάδα πάει προς πτώχευση. Όταν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει απαιτούν υψηλά επιτόκια.
Όταν όμως υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε απαιτούν χαμηλά επιτόκια\”, φέρεται να είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.
Σε ερώτηση που του έθεσε ένας από τους οδηγούς, ο πρόεδρος της Τουρκίας Abdullah Gul σημείωσε πως η σημερινή σταθερότητα στην Τουρκία είναι καθοριστικής σημασίας.
Ανέφερε μάλιστα πως οι Γερμανοί ανησυχούν επειδή αρκετά ικανά στελέχη επιστρέφουν αυτές τις ημέρες στην Τουρκία.
news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook