Για ένατη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης διοργανώνει το ετήσιο Ιστορικό Ράλι Κρήτης.Ο αγώνας διεξάγεται στον νομό Χανίων, διασχίζει τα χωριά της επαρχίας Κισσάμου συνδυάζοντας θέα από βουνό και θάλασσα ταυτόχρονα. Σημαντική καινοτομία του αγώνα είναι ότι φέτος θα είναι διήμερος.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Ιουνίου η εκκίνηση για το 9ο Ιστορικό Ράλι Κρήτης θα δοθεί στην Πλατεία Δικαστηρίων νωρίς το απόγευμα στις 4:00 μμ.
Tα οχήματα θα κατευθυνθούν από το κέντρο της πόλης προς τα χωριά Γεράνι, Κολυμβάρι, Ραβδούχα με τερματισμό της πρώτης ημέρας στην Πλατεία στο Καστέλι Κισσάμου, όπου χορευτές και όργανα θα διασκεδάσουν τους αγωνιζόμενους και τους θεατές που θα παρευρεθούν με κεράσματα από τοπικά προϊόντα. Έπειτα αγωνιζόμενοι και οργάνωση θα κατευθυνθούν στην παραλία για το δείπνο, και για διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία στον Μαύρο Μόλο.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου η εκκίνηση της δεύτερης ημέρας θα δοθεί από την Πλατεία στο Καστέλι Κισσάμου και στην συνέχεια τα οχήματα θα κατευθυνθούν προς Πλάτανο, Χρυσοσκαλίτισσα κάνοντας μία βόλτα στα γειτονικά χωριά της Κωμόπολης με τον Πανηγυρικό Τερματισμό να έρχεται ξανά στο Καστέλι, όπου και ο σύλλογος ΣΙΠΑΚ θα παραθέσει πλούσιο γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο του χωριού.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής του αγώνα θα είναι 160 χλμ. Ενώ να σημειώσουμε ότι ο αγώνας θα είναι τύπου Regularity, με τα οχήματα να ακολουθούν όλους τους κανόνες του ΚΟΚ και την κυκλοφορία στις διαδρομές του αγώνα να παραμένει ανοικτή για τα υπόλοιπα οχήματα.
Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε και στο τηλέφωνο 6955955515, ενώ επίσης μπορείτε να δείτε και την αντίστοιχη ομάδα της ΣΙΠΑΚ στο facebook.

Πηγή: cretadrive.gr