Την ώρα που η ΕΠΟ κάνει τα δικά της τεχνάσματα φέρνοντας αξιωματούχους η υπαλλήλους της FIFA και της UEFA προσπαθώντας να τους πείσει ότι ο ΟΦΗ θα πρέπει να τιμωρηθεί με αφανισμό λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια ο ΟΦΗ προχωράει με συντονισμένες κινήσεις προς την δικαίωση του.

Συγκεκριμένα μετά την παραπληροφόρηση που υπήρξε και την σύγχυση σε ότι έχει να κάνει με την επίσκεψη στην Αθήνα της Διευθύντριας Ανάπτυξης της FIFA κ. Εύα Πασκέ και τις τοποθετήσεις της η ΠΑΕ ΟΦΗ απέστειλε την Παρασκευή επιστολή προς την FIFA, την ΟΥΕΦΑ και το CAS.

Σε αυτή την επιστολή το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΟΦΗ κάνει μια σύντομη ενημέρωση των κινήσεων που έχει ακολουθήσει για την δικαίωση της στο θέμα της αδειοδότησης και επισημαίνει ότι είναι στη διάθεση τόσο των δύο ομοσπονδιών όσο και του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου που εδρεύει στη Λωζάννη για περισσότερες πληροφορίες είτε μέσω αλληλογραφίας και αποστολής εγγράφων είτε με επίσκεψη μελών της ΠΑΕ για κατ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους της FIFA , της ΟΥΕΦΑ και του CAS.

Κακουργηματική πράξη η αποβολή του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα

Στο μεταξύ με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο απάντησε η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΟΦΗ στις απειλές από την ΕΠΟ για αποβολή από το πρωτάθλημα αν δεν αποσύρει την προσφυγή που έχει κάνει στα πολιτικά δικαστήρια η κρητική ΠΑΕ για να βρει το δίκιο της στο θέμα της αδειοδότησης.

Η νομική ομάδα του ΟΦΗ εξέδωσε νέα ανακοίνωση την Παρασκευή μέσω της οποίας κάνει γνωστό ότι οι απειλές της ΕΠΟ για αποβολή από το πρωτάθλημα αποτελούν παράβαση του άρθρου 385 του Ποινικού Κώδικα και μάλιστα στην κακουργηματική του μορφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ ΟΦΗ :

«Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η διαρρέουσα από διάφορους «κύκλους» πληροφορία ότι «αν δεν αποσύρει την αίτηση ακύρωσης η «ΠΑΕ ΟΦΗ» και αν δεν παραιτηθεί από την προσωρινή διαταγή που χορηγήθηκε από το Εφετείο Αθηνών» τότε η ΕΠΟ θα τον υποβιβάσει, αποτελεί παράβαση του άρθρου 385 Π.Κ. και μάλιστα στην κακουργηματική του μορφή. Τούτο καλώς γνωρίζει η έμπειρη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ γνωρίζει.
Τέλος το έγγραφο της 24/5/2011 (αρ. πρωτοκ. 16818/2011) που εστάλη από την ΕΠΟ στην Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου με βαρύτατα συκοφαντικό εις βάρος της «ΠΑΕ ΟΦΗ»περιεχόμενο, το οποίο επίσης καλώς γνωρίζει η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, εκτός από τις ποινικές και αστικές ευθύνες, επισύρει και έκπτωση εκ των αθλητικών αξιωμάτων των φυσικών και ηθικώς αυτουργών του».