Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι σκληρό
• 25 γρ. μαγιά νωπή
• 10 γρ. αγριορίγανη
• 5 γρ. λευκό πιπέρι
• 40 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. προζύμι χθεσινής μέρας (50 γρ. νερό & 50 γρ. αλεύρι)
• 570 γρ. νερό
• 200 γρ. λευκό τυρί Ρεθύμνου, χοντροτριμμένο
• 40 – 50 γρ. λευκό τυρί Ρεθύμνου, χοντροτριμμένο (για το τελείωμα)
• 20 γρ. παρθένο ελαιόλαδο (για ράντισμα)

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το Λευκό τυρί στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στα 2 τελευταία λεπτά προσθέτουμε το Λευκό τυρί (αφού πρώτα το ξαλμυρίσουμε). Στη συνέχεια το αποσύρουμε από τον κάδο και το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να ξεκουραστεί.

Κόβουμε σε τεμάχια των 170 γρ. περίπου. Ζυμώνουμε και δίνουμε σχήμα στρογγυλού καρβελιού. Εναλλακτικά μπορούμε να δώσουμε σχήμα «λαγάνας».

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ψωμιού με το υπόλοιπο Λευκό τυρί (40-50 γρ.) και ραντίζουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.
Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook