Εγκαταλείπουν οι πολίτες τα μεγάλα αστικά κέντρα για την έξοδο του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, Ο καιρός πάντως δεν αναμένεται να σταθεί και ιδιαίτερος «σύμμαχος» στο πλευρό των εκδρομέων, καθώς, σε γενικές γραμμές, αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο, σποραδικές βροχές θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήμα από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές και θα βρέξει. Στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα βρέξει Θεσσαλίας και την Ανατολική Στερεά, όπου τις βραδινέ ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα νότια 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα νότια 5 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, και το βόρειο Αιγαίο, ο καιρός θα είναι γενικά άστατος. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις ωστόσο θα υπάρξουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια πελάγη 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση

Τη Δευτέρα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα σημειωθούν βροχές κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook