Ξύπνησε το πρωί, πήγε στη χωράφι του για να ολοκληρώσει το μάζεμα των ελιών, φτάνοντας ανακάλυψε ότι έχει πέσει θύμα κλοπής, κι όμως δεν μπορεί να καταθέσει μήνυση πριν από τη Δευτέρα!

Μια απίστευτη καταγγελία έχει στη διάθεσή του το Flashnews.gr με θέμα την κλοπή ελιών από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου, μερικά μόλις χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, με τον ιδιοκτήτη να παραπέμπετε από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής στον αγροφύλακα, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει από τη θέση του εδώ και 6 μήνες και από εκεί στην Αγροφυλακή που δεν λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα.

Η ιστορία μας εξελίσσεται κοντά στο χωριό Σταυράκια. Εκεί, σήμερα Σάββατο, ο ιδιοκτήτης του χωραφιού, που μετά από πολύ κόπο είχε μαζέψει και συγκεντρώσει τις ελιές του σε τσουβάλια (με τα σημερινά δεδομένα αξίας κοντά στα 1500 ευρώ) αντίκρισε το αποτέλεσμα του μόχθου του να «έχει κάνει φτερά».

Άμεσα, ήρθε σε επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα που υπάγεται η περιοχή, αυτό του Άγιου Μύρωνα, με σκοπό να καταγγείλει το γεγονός και να καταθέσει τη σχετική μήνυση κατ’ αγνώστων. Ωστόσο, η απάντηση που πήρε από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ήταν η δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη της ημέρας, αφού όπως τον ενημέρωσε, η Αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα για τη καταγγελία της κλοπής αλλά μόνο η ο τοπικός αγροφύλακας, παραπέμποντάς τον σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Πράγματι το θύμα της κλοπής κάλεσε τον αριθμό που του έδωσαν από το Α.Τ. ακούγοντας από την άλλη άκρη της γραμμής ότι ο συγκεκριμένος αγροφύλακας έχει αποχωρήσει εδώ και 6 μήνες από την περιοχή!

Η νέα παραπομπή από τον (πρώην) αγροφύλακα της περιοχής, σε ένα σταθερό τηλέφωνο που αντιστοιχεί στα γραφεία της Αγροφυλακής όπου υπάγεται η περιοχή που έγινε η κλοπή δεν απέδωσε κάποιο αποτέλεσμα αφού από ότι φαίνεται δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο…

Σε επικοινωνία που είχε το Flashnews.gr με το Α.Τ. του Αγίου Μύρωνα, ενημερωθήκαμε πως μόνο η Αγροφυλακή είναι η αρμόδια αρχή σε περίπτωση κλοπής σε χωράφι, ενώ όπως μας εξήγησαν, θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να καταθέσει τη σχετική καταγγελία στο Α.Τ. αλλά και πάλι οι ίδιοι θα την παρέδιδαν από την ερχόμενη Δευτέρα στην Αγροφυλακή.

Εν ολίγης, πάλι θα χανόταν ο πολύτιμος χρόνος που θα έδινε κάποιες, λίγες έστω, ελπίδες στον ιδιοκτήτη για τον εντοπισμό των υπαίτιων της κλοπής και ίσως ενός μέρους από τις κλεμμένες ελιές.

Η απουσία μηχανισμού προστασίας των αγροτικών περιοχών (και) κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αφήνει απροστάτευτους πολίτες και αγροτικές περιοχές, φανερώνοντας ελλείψεις και λανθασμένους σχεδιασμούς καθώς διανύουμε την περίοδο όπου οι συμπολίτες μας μαζεύουν τις ελιές τους από τα χωράφια τους.

Και μόνο το γεγονός αυτό θα έπρεπε να θέσει σε «επιφυλακή» αστυνομία και αγροφύλακες διασφαλίζοντας έστω τη δυνατότητα καταγγελίας πιθανών κλοπών και άμεσης διερεύνησης των υποθέσεων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook