Ιδιαίτερη μνεία στους φιλάθλους του Πλατανιά, τους οποίους χαρακτήρισε αγνούς, έκανε ο Γιάννης Χριστόπουλος, τονίζοντας ότι η νίκη από την ποδοσφαιρική οικογένεια των “ερυθρόλευκων” αφιερώνεται σε αυτούς.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Σήμερα είχαμε να παίξουμε ένα τοπικό ντέρμπι, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μια ιστορική ομάδα η οποία όπως κι εμείς, ήθελε πολύ τους βαθμούς. Εμείς το δείξαμε από το ξεκίνημα του αγώνα όπου μπήκαμε πολύ δυνατά. Δυστυχώς, η αναγκαστική αλλαγή του Αγκιλέρα μας χάλασε την τακτική και το πλάνο στους χώρους που είχαμε στο παιχνίδι μας. Παρόλα αυτά, τα παιδιά προσπάθησαν, πάλεψαν και δημιούργησαν πάρα πολλές προϋποθέσεις και αρκετές ευκαιρίες. Μάλιστα κάποιες, πάλι, πολύ κλασικές ευκαιρίες, τις οποίες συνηθίζουμε να χάνουμε τον τελευταίο 1,5 μήνα κι αυτό μας κάνει τη ζωή μας πολύ πιο δύσκολη κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και στον βαθμολογικό πίνακα. Τελικά είχαμε την επιμονή, το καθαρό μυαλό και την υπομονή μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα να κυνηγάμε τη νίκη και να καταφέρνουμε να την πάρουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του, η νίκη αυτή τους ανήκει πέρα για πέρα γιατί έκαναν μία πραγματικά σπουδαία προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Τζιλβάν γιατί πήραμε ένα ρίσκο να παίξει γιατί δεν ήταν 100% έτοιμος, πονούσε και τελικά ο ίδιος δέχτηκε να κάνει παυσίπονη ένεση και να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα του. Τη σημερινή νίκη θέλουμε όλοι σαν ομάδα να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας, στους φιλάθλους μας, σ’ αυτούς τους αγνούς φιλάθλους του Πλατανιά, με αυτόν τον πολιτισμό που ξεπερνάει, πιστεύω, τα ελληνικά δεδομένα. Παίξαμε σήμερα γι’ αυτούς, κερδίσαμε γι’ αυτούς και τους αφιερώνουμε τη νίκη».

Για το αν η ένταση στις κερκίδες λειτούργησε ως έξτρα κίνητρο για τους παίκτες: «Είχαμε αποφασιστικότητα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι αλλά και στις προπονήσεις. Όλοι θέλαμε αυτό το παιχνίδι για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, για να κάνουμε καλές και ήρεμες γιορτές. Ήταν ένα παιχνίδι με μια ομάδα που έχουμε τον ίδιο στόχο. Ήταν ένα κίνητρο παραπάνω οι ποδοσφαιριστές μας να παλέψουν και για τον κόσμο. Ίσως θέλαμε παράλληλα να διατηρήσουμε το καθαρό μυαλό, να μην μπερδευτούμε. Νομίζω ότι όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε».

Για το αν δήλωνε δυσαρεστημένος σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος: «Ναι. Βάσει ευκαιριών και των στιγμών που φτάσαμε στην αντίπαλη περιοχή θα ‘μουν δυσαρεστημένος».

Για το αν λείπει από τον Πλατανιά ο παίκτης που θα φέρει το “εύκολο” γκολ κι αν υπάρξει τέτοια αναζήτηση στη μεταγραφική περίοδο: «Μεταγραφικά κοιτάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως κοιτάμε και προς μία άλλη κατεύθυνση γιατί θα μας λείψουν δύο σημαντικοί ποδοσφαιριστές, ο Ιτούα και ο Κουλιμπαλί, οι οποίοι θα λείψουν για περίπου ένα μήνα στο Κόπα Αφρικα. Το ζητούμενο ποιο είναι… Καταρχήν, τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας μας είναι συγκεκριμένα και δεν θα έρθω εγώ εδώ για να τα παραβιάσω. Δεύτερον, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη. Εγώ, κάθε παίκτης που μπαίνει μες στο ρόστερ της ομάδας, τον πιστεύω. Προσπαθώ εδώ και ένα μήνα…  Κοιτάζουμε πιθανότατα για δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε αλλά από εκεί και μετά, αν δεν βρούμε τους κατάλληλους παίκτες τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχοπνευματικά και σε θέμα χαρακτήρα, δεν θα πάρουμε το ρίσκο να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, αυτά τα δεδομένα είναι “σήμερα”, αυτή τη στιγμή που μιλάμε… Αυτά μπορεί σε μία εβδομάδα, δέκα μέρες να αλλάξουν. Καταλαβαίνετε πώς είναι το ποδόσφαιρο, συνέχεια αλλάζουν τα πράγματα».

Για το αν θα υπάρξουν πέρα από μεταγραφές και αποχωρήσεις παικτών: «Εγώ δεν θέλω να υπάρξουν αποχωρήσεις από την ομάδα, θέλω να συνεχίσουν όλα τα παιδιά. Από εκεί και μετά όμως, στη ζωή όλα είναι ανοικτά…».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή και για τη συνέχεια το 2015: «Αν και δεν είναι η στιγμή αλλά θα το συζητήσουμε. Είχα βάλει ένα μίνιμουμ όριο, τους 18 βαθμούς στον α’ γύρο για να είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε βγάλει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, τα τελευταία έξι παιχνίδια χωρίς το σημερινό, η ομάδα μου είχε τα πέντε εκτός έδρας. Και σε δύσκολες έδρες όπως της Καλλονής, της Βέροιας, του Παναιτωλικού και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με λιγότερους παίκτες, με χίλια δύο προβλήματα. Θεωρητικά και αυτό το σημειώνω, το καλό πρόγραμμα της ομάδας μου είναι στον β’ γύρο, ιδιαίτερα από το παιχνίδι 23 μέχρι το παιχνίδι 33. Έχουμε παίξει με πολλές ομάδες, σχεδόν με όλες, μόνον ο Πανιώνιος απομένει, με τις οποίες αγωνιζόμαστε για τον ίδιο στόχο και δεν έχουμε κάνει λάθος σε καμία μέχρι στιγμής. Το μοναδικό παιχνίδι που χάσαμε από ανταγωνιστή, ήταν στον Πανθρακικό, ένα παιχνίδι που είδατε κι εσείς πώς χάθηκε… Θα κάνουμε “ταμείο” για τον α’ γύρο μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, παιχνίδι όπου για μας είναι τελικός. Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία και είναι πολύ δύσκολος στόχος, πιστέψτε με. Όπως έγινε πάλι ο ορισμός των αγωνιστικών αναγκαζόμαστε να παίξουμε πάλι τρία ματς σε έξι μέρες και αν προχωρήσουμε στο  Κύπελλο, να συμβεί το ίδιο. Αυτό συμβαίνει απ’ το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Θα δούμε τι θα γίνει και πώς θα κυνηγήσουμε τους στόχους μας αλλά για να επανέλθω, είμαι ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή από τη συγκομιδή που έχουμε. Αν καταφέρουμε και κερδίσουμε, πάρουμε άλλους τρεις βαθμούς μέχρι το τέλος του α’ γύρου θα ‘μαι πραγματικά ικανοποιημένος. Πρέπει ν’ ανασυνταχτούμε, να επανέλθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, να πάρουν ανάσες γιατί υπάρχουν κάποια παιδιά που ήρθαν στο τελείωμα της προετοιμασίας και μπήκαν σε συνεχόμενα παιχνίδια. Εμείς πιστεύαμε στο ξεκίνημα ότι θα παίζουμε Κυριακή-Κυριακή αλλά όπως έγινε το πρωτάθλημα παίζαμε πάνω από δυο φορές το μήνα και Τετάρτες. Θα ανασυγκροτηθούμε, θα ξαναδημιουργήσουμε το πλάνο μας για το β’ γύρο και θα προχωρήσουμε».

Για την απόδοση του Μιλούνοβιτς: «Δεν θα ‘θελα ν’ αναφερθώ ξεχωριστά σε κάποιους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, απλώς υπάρχουν κάποια παιδιά όπως ο Τζίλβαν και ο Μιλούνοβιτς οι οποίοι ήρθαν στο τέλος της προετοιμασίας, είχαν κάποιους μικροτραυματισμούς που τους κράτησαν όμως για μεγάλο διάστημα εκτός και περιμένω κι εγώ και η ομάδα μου, όχι μόνο από αυτά τα δύο παιδιά αλλά κι από άλλους ποδοσφαιριστές, πολλά περισσότερα πράγματα όταν θα φτάσουν στα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής τους».

Για το αν δικαιολογείται ή συγχωρείται η αντίδραση του Τόρες κατά την αλλαγή του: «Ακούστε. Και θα ‘μαι ξεκάθαρος σε αυτό που θα πω και δεν έχει σχέση με τον Τόρες, μιλάω γενικά. Σε άλλες ομάδες αν κάποιος παίκτης δεν έχει καλή απόδοση μπορεί να οδηγείται και σε πρόωρη λύση συμβολαίου. Κι αυτό θα το δείτε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου πόσες αποχωρήσεις θα υπάρξουν. Εγώ σέβομαι τους ποδοσφαιριστές μου, σέβομαι τα συμβόλαια που έχουν. Πάνω απ’ όλα όπως κάνω εγώ την αυτοκριτική μου κάθε βράδυ, πρέπει να την κάνουν κι αυτοί. Ο Τόρες αντικαταστάθηκε γιατί δεν είχε καλή απόδοση στον σημερινό αγώνα. Και ο Τζιλβάν και ο Τσουράκης και ο Μιλούνοβιτς είχαν καλύτερη απόδοση από τον Τόρες, γι’ αυτό αντικαταστάθηκε. Σίγουρα από μία αντίδραση δεν μπορούμε να “σκοτώσουμε” κάποιον. Λάθη κάνουμε όλοι. Αλλά από εκεί και μετά, η ατιμωρησία φέρνει την αναρχία, οπότε σίγουρα θα υπάρχει τιμωρία…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook