Σε αρκετές αποκαλύψεις προέβη στη συνέντευξη τύπου των Περιβολίων ο Τζενάρο Γκατούζο.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ ανέφερε ότι αρκετοί παίκτες θέλουν να φύγουν για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι Ραζάκ, Μεϊτέ και Πετρόπουλος, ενώ τόνισε ότι και ο ίδιος πολλές φορές προσπαθεί να τους βοηθήσει οικονομικά!

 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Δεν θα ήθελα να σταθώ στα προσωπικά λάθη, αλλά κι ακόμα κι αν δεν θέλω, υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να σταθούν μέσα στο παιχνίδι… Και οι δύο ομάδες “πολέμησαν” για να κερδίσουν, το παιχνίδι παίχτηκε στα ίσα και η απόδοση των παικτών ήταν μοιρασμένη. Για πολλοστή φορά τα λάθη μας, μας καταδίκασαν».

Για το ότι ο ΟΦΗ χάνει πρώτη φορά στα Χανιά: «Το να χάνεις απ’ οποιαδήποτε ομάδα, όταν χάνεις, είναι το ίδιο. Δεν παίζει σημασία ότι είμαστε στην Κρήτη, με όλο τον σεβασμό στον Πλατανιά. Για μας είναι το ίδιο, σα να χάνουμε από μια μεγάλη ομάδα. Λυπάμαι για τους οπαδούς μας που ήρθαν στα Χανιά. Στην πατρίδα μου λένε ότι το να χάσεις μία φορά ή δύο δεν πειράζει, αλλά να χάνεις περισσότερες δεν είναι και το καλύτερο».

Για το πόσο προβληματίζεται που δεν σκοράρει ο ΟΦΗ: «Σήμερα είχαμε απόντες αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, γιατί είχαμε άλλους παίκτες μέσα. Το πρόβλημα είναι ότι έχω την εντύπωση ότι πολλοί παίκτες θέλουν να φύγουν από τον ΟΦΗ και αυτό είναι που μ’ εκνευρίζει κιόλας. Υπάρχουν κάποια οικονομικά προβλήματα αλλά οι παίκτες είναι επαγγελματίες και πρέπει να φερθούν σαν επαγγελματίες, πράγμα το οποίο δεν γίνεται. Η 20ετής πείρα μου, μου λέει ότι όταν χρειάζεται να προετοιμάσεις ένα ματς, δεν το κάνεις μία μέρα πριν αλλά μία εβδομάδα για να προετοιμαστείς ψυχολογικά και σωματικά. Ξέρετε ότι πάντα έμπαινα μπροστά για να προστατεύσω τους παίκτες μου αλλά δεν μπορώ να μην πω την αλήθεια. Βλέπω ότι δεν υπάρχει πάρα πολύ ανταπόκριση…».

Για το αν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος σε αυτά που λέει και για το αν ήταν το τελευταίο ματς αρκετών παικτών αυτό: «Μετά τα Χριστούγεννα, στις 27 του μήνα θα υπάρξει πάλι συγκέντρωση της ομάδας και θα δείτε ποιοι θα είναι εκεί και ποιοι όχι. Έχουμε 8-9 παίκτες οι οποίοι δεν μπορούν να παίξουν αυτή τη στιγμή, άρα οι επιλογές μου είναι μετρημένες. Καταλαβαίνετε ότι όταν έχεις μία ομάδα με 23 παίκτες και έχεις τόσες απώλειες, αναγκάζεσαι να βάλεις παίκτες που διαφορετικά δεν θα τους έβαζες μέσα».

Για το αν μπορεί να κατονομάσει παίκτες ώστε να μην “επισκιάζονται” όλοι όσοι αγωνίστηκαν: «Ένα παράδειγμα είναι ο Ραζάκ που θέλει να φύγει, ο Μεϊτέ επίσης, ο Απόνιο. Ο Πετρόπουλος έχει ζητήσει επίσης να φύγει. Υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα ενίοτε, άλλες φορές δεν δείχνουν καλά στην ομάδα και γίνονται αυτές οι συζητήσεις. Μετά τις 27 θα δείτε τις αλλαγές».

Για τις μεταγραφές και το αν μίλησε σχετικά με τον πρόεδρο του ΟΦΗ στην πρόσφατη συνάντησή τους: «Σήμερα, η αγορά είναι κλειστή. Όταν θ’ ανοίξει, θα δούμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να πάρουμε παίκτες πάνω από 24 ετών και Έλληνες μόνο κάτω των 24 ετών. Επαναλαμβάνω, όταν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος, θα δούμε. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ σοβαρό άθλημα, δεν είναι σα να παίζεις στην πλατεία με τους φίλους σου. Όταν φοράς μια φανέλα, πρέπει να την τιμάς, πρέπει να ιδρώνεις γι’ αυτήν ανεξαρτήτως προβλημάτων. Βλέπω όμως ότι υπάρχουν συστηματικά λάθη στην ομάδα μου και αυτό είναι που με στενοχωρεί».

Για τον αριθμό των παικτών που χρειάζεται να αποκτηθούν με δεδομένες και τις αποχωρήσεις: «6-7 ποδοσφαιριστές».

Για το γεγονός ότι παρά την κίνηση με τους Ιταλούς επενδυτές οι παίκτες του ΟΦΗ δεν δείχνουν να πιστεύουν σε μία νέα αρχή: «Εγώ ξέρω ότι όταν δουλεύεις συνεχόμενα πέντε μήνες από τότε που ήρθα, δημιουργούνται συνέχεια προβλήματα, μία με το σπίτι, μία με το αυτοκίνητο, οι παίκτες αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Αλλά, όπως κι εγώ ερχόμενος στον ΟΦΗ ήξερα ότι δεν πάω στην Ρεάλ Μαδρίτης, το ίδιο συμβαίνει και με τους παίκτες. Και αυτοί ήξεραν ότι δεν θα πάνε στην Ρεάλ Μαδρίτης αλλά θα πάνε στον ΟΦΗ. Ήξεραν τα προβλήματα, άρα πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εγώ προσωπικά, εκτός από προπονητής, ηθικά προσπαθώ να τους τονώσω. Ακόμα και οικονομικά! Αλλά γι’ αυτό, ο καθένας ξέρει ποιο είναι το πρόβλημά του. Πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή ο πιο εύκολος δρόμος είναι το να βάζεις μπροστά ένα άλλοθι. Όταν βάζεις όμως το άλλοθι, δεν είναι ο σωστός τρόπος. Δεν μπορείς με τα άλλοθι να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη που σου αναλογεί.  Θα ήθελα κλείνοντας να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και ας ελπίσουμε το 2015 να είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους. Το σημαντικό είναι η υγεία, γιατί οι αγώνες χάνονται ή κερδίζονται, αλλά το σημαντικότερο είναι η υγεία». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook