Η βρετανική κυβέρνηση κήρυξε χθες σε κατάσταση ξηρασίας τμήματα της ανατολικής Αγγλίας, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας η φετινή άνοιξη ήταν η ξηρότερη που έχει καταγραφεί.

Επιπλέον πολλές περιοχές στη νοτιοδυτική, τη νοτιοανατολική και την κεντρική Αγγλία και την Ουαλία είναι αντιμέτωπες με συνθήκες που πλησιάζουν αυτές της ξηρασίας εξαιτίας της παρατεταμένης καλοκαιρίας που επικρατεί από τον Μάρτιο.

Η κήρυξη μίας περιοχής σε κατάσταση ξηρασίας σημαίνει ότι οι εταιρείες ύδρευσης μπορούν να επιβάλλουν περιορισμούς στην κατανάλωση νερού–ακόμη και στους αγρότες. Σύμφωνα με τη Βρετανίδα υπουργό Περιβάλλοντος, Κάρολαϊν Σπέλμαν, περίπου 100 αγρότες έχουν ήδη συμφωνήσει να μειώσουν τις ποσότητες νερού που χρησιμοποιούν.

Η φετινή άνοιξη είναι η πιο ξηρή που έχει καταγραφεί ποτέ στη νοτιοανατολική και την κεντρική Αγγλία και η πιο ξηρή για ολόκληρη την Αγγλία και την Ουαλία από το 1990.

Πάντως ο καιρός φαίνεται να αλλάζει. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας στην ανατολική Αγγλία τις επόμενες ημέρες θα σημειωθούν βροχές, κατά τόπους ισχυρές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook