Την – αναμενόμενη – έντονη αντίδραση πολιτών, συναντούν τα συνεργεία των Δήμων που θέλουν να αφαιρέσουν υδρόμετρα σε μεγάλους οφειλέτες, ή ακόμη και να βάλουν υδρόμετρα σε καταναλωτές οι οποίοι επι χρόνια κατανάλωναν νερό ύδρευσης χωρίς να δίνουν “δεκάρα τσακιστή”.

Γιατί σε κάποια χωριά, όπως στον Δήμο Αποκορώνου, υπάρχει και αυτό το φαινομενο.

Πρόσφατα, μάλιστα σε χωριό του Δήμου, το τεχνικό συνεργείο αναγκάστηκε να ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας, καθώς ο …καταναλωτής δεν ήθελε με τίποτα να καταλάβει πως πρέπει να πληρώνει για το νερό.

“Η ασυδοσία που υπήρχε επι πολλά χρόνια πρέπει κάποια στιγμή να πάρει τέλος” είπε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επισημαίνοντας πως “δεν είναι δυνατόν κάποιοι απο το υστέρημά τους να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και κάποιοι άλλοι να κάνουν τους έξυπνους”.

Να σημειωθεί πως οι οφειλές καταναλωτών στους Δήμους απο τους απλήρωτους λογαριασμούς νερού, ανέρχονται σε δυσθεώρητα ύψη και – λόγω και της νέας νομοθεσίας που αφορά στα οικονομικά της αυτοδιοίκησης – οι Δήμοι κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ως “κόκκινοι” με τεράστιες επιπτώσεις και στην χρηματοδότησή τους.

Ήδη, εκτός απο την ΔΕΥΑ Χανίων, και η ΔΕΥΑ Σελίνου, η ΔΕΥΑΒΑ καθώς και Δήμοι, όπως ο Πλατανιάς, ο Αποκόρωνας κ.α. έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή της αφαίρεσης υδρομέτρων, όταν ο καταναλωτής δεν ανταποκρίνεται στις ειδοποιήσεις για εξόφληση ή τακτοποίηση των οφειλών του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook