Την διαβεβαίωση ότι σήμερα το απόγευμα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρηματικά ποσά της δεύτερης δόσης της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2014 έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος με δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ νωρίς το πρωί (22/12).

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό οι 700.000 δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις από την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου το πρωί.

Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει από το πρωί την εφαρμογή που μπορούν οι αγρότες ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο με το ΑΦΜ τους για τις περιπτώσεις λάθους στο ΟΣΔΕ ή τυχόν προβλημάτων που μπορεί να έχουν εντοπιστεί: http://www.opekepe.gr/sdip.asp.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥπΑΑΤ η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης θα γίνει λίγο πριν το τέλος του έτους, δηλαδή στις 29 Δκεμενβρίου.

Ωστόσο, δεκάδες είναι καθημερινά οι αναγνώστες μας που ρωτούν πότε θα εισπράξουν την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου. Σε αυτό το ερώτημα όμως κανείς από την Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση με σιγουριά. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας καταβάλλονται προσπάθειες μέχρι και την τελευταία στιγμή προκειμένου οι επιστροφή του φόρου να πιστωθεί στους δικαιούχους πριν το τέλος του 2014.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη – αλλά με αργούς ρυθμούς – βρίσκεται οι πληρωμές των βιοκαλλιεργητών. Το σύστημα άνοιξε με τους µε 364 παραγωγούς της Λέσβου και όπως όλα δείχνουν οι επόμενοι που θα πληρωθούν θα είναι οι δικαιούχοι της Αιτωλοακαρνανίας, της Λάρισας και της Ηλείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook