Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έγραψε μιαν επιστολή – για το περιεχόμενο της οποίας ενημερώθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο – προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ στην οποία χαιρετίζει τις επικρίσεις των κοινοβουλευτικών κατά του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τη συνέχιση των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

Η επιστολή, η οποία δεν απευθύνεται σε κανένα ιδιαίτερα στο Κογκρέσο, αναφέρει ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι παρακολουθεί «με μεγάλο ενδιαφέρον» τις συζητήσεις στο Καπιτώλιο για την αμερικανική συμμετοχή στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

«Πιστεύουμε ότι η ιστορία θα αναφερθεί στη φρόνηση που έχει η χώρα σας να συζητά για τα θέματα αυτά», αναφέρεται στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Μουάμαρ Καντάφι, ως «Οδηγός της Επανάστασης».

Πηγή του Κογκρέσου επιβεβαίωσε ότι πράγματι η επιστολή ελήφθη, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητά της.

Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου εξέφρασαν πρόσφατα τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει το πράσινο φως από τους κοινοβουλευτικούς για να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε την περασμένη Παρασκευή μιαν απόφαση που ζητεί από τον Πρόεδρο να υποβάλει εντός 14 ημερών, λεπτομερή έκθεση σχετικά με την στρατιωτική επέμβαση.

Τα μέλη της Γερουσίας εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας απόφασης, οι γνώμες όμως διίστανται μεταξύ αυτών που θέλουν ένα κείμενο παρόμοιο με εκείνο της Βουλής, και εκείνων που θέλουν ένα κείμενο υποστήριξης σε μια «περιορισμένη» επέμβαση στη Λιβύη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook