Ο Αλί Αμπντέλ Μπακί, θα περάσει τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής του στη φυλακή, καθώς κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας του, για λογαριασμό του Ισραήλ. Σύμφωνα με το δικαστήριο του Πορτ Σάιντ, ο Μπακί, έδωσε πληροφορίες για κινήσεις αιγυπτιακών και ξένων πλοίων, ιδιαίτερα ιρανικών, κάτι που χαρακτηρίστηκε ανησυχητικό για την ασφάλεια της χώρας.

Επίσης δυο Ισραηλινοί, που φέρονται να είναι οι άνθρωποι στους οποίους έδινε τις πληροφορίες ο Μπακί, δικάστηκαν ερήμην, και καταδικάστηκαν σε ισόβια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Ο Μπακί, που εργαζόταν ως υπεύθυνος ακτοπλοϊκών υπηρεσιών στη διώρυγα του Σουέζ, κατηγορήθηκε, πως έδωσε λεπτομερείς αναφορές για το Πορτ Σάιντ και τον τρόπο διοίκησής του.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Μπακί να ήρθε πρωτίστως σε επαφή με του δυο άνδρες, που ήταν μέλη της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ, μέσω του διαδικτύου, το 2011, ενώ η πρώτη διαπροσωπική επαφή έγινε αργότερα τον ίδιο χρόνο στην πρεσβεία στην Μπανγκόκ.

Πέραν αυτών, ο Μπακί, κατηγορήθηκε πως σχεδίαζε να μοιράσει τις πληροφορίες σχετικά με το Αιγυπτιακό ναυτικό, εκτός από το Ισραήλ και σε άλλες γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Συρία, το Ιράν και οι Λιβανέζοι Σιίτες της Χεζμπολάχ.

Όλα αυτά ξεκίνησαν, με αφορμή το Φεβρουάριο του 2011, όταν δυο πολεμικά πλοία του Ιράν, εισήλθαν στη Μεσόγειο, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, για πρώτη φορά μετά την Ισλαμική επανάσταση του 1979, κάτι που άγχωσε και θορύβησε το Ισραήλ που έθεσε το ναυτικό του σε ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook