Ένας 25χρονος Ηρακλειώτης συνελήφθη απο τις διωκτικές αρχές του Ηρακλείου κατηγορούμενος για κλοπή ελαιολάδου απο το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Θεοδώρων και απο τον Ιερό Ναό Τιμίου Εσταυρωμένου Ηρακλείου. Στο μεταξύ ερωτηματικά έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές η ανεύρεση σε υπόγειο πολυκατοικίας του Ηρακλείου 106 ταμάτων πιστών.
Αναλυτικότερα, εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου υπόθεση κλοπής ελαιόλαδου αξίας 400 ευρώ που είχε διαπραχθεί στις 21/22 Μαίου σε βάρος Ιερού Ναού Ησυχαστηρίου Αγίων Θεοδώρων.
Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε γίνει τότε, άγνωστος δράστης κατάφερε παραβιάζοντας το παράθυρο αποθήκης του Ιερού Ησυχαστήριου Αγίων Θεοδώρων και αποκολλώντας τα σίδερα τα οποία ήταν τοποθετημένα πάνω σε αυτό να εισέρθει στο εσωτερικό της και να αφαιρέσει ελαιόλαδο αξίας 400 ευρώ περίπου.
Από την διενεργηθείσα προανάκριση  προέκυψε ότι δράστης της κλοπής ήταν ένας 25χρονος Ηρακλειώτης . 
Ο 25χρονος εντοπίστηκε χθες απο αστυνομικούς στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Μοιρών και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πλαστικά δοχεία μεταφοράς λαδιού, εκ\’ των οποίων τα δύο ήταν γεμάτα με συνολικά 103 κιλά ελαιόλαδο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. 
Από την προανάκριση προέκυψε ότι την κατασχεθείσα ποσότητα λαδιού την είχε αφαιρέσει από τον Ιερό Ναό Τιμίου Εσταυρωμένου τις νυχτερινές ώρες της 9/10 Ιουνίου. Ο εφημέριος του Ναού, , αναγνώρισε τα δοχεία, τα οποία του αποδόθηκαν. 
Επιπλέον απο την προανάκριση προέκυψε, πως με τον ίδιο τρόπο κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου δεκαημέρου, ο 25χρονος από υπόγειο καταστήματος εμπορίας μαρμάρων, ιδιοκτησίας 77χρονου , αφαίρεσε δύο πλαστικά δοχεία με 70 κιλά ελαιόλαδο έκαστο καθώς και ένα πήλινο πιθάρι με 150 κιλά ελαιόλαδο
Να σημειωθεί πως στο υπόγειο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και σε χώρο που ήταν προσβάσιμος απο όλους, βρέθηκαν 106 τάματα πιστών τα οποία παρελήφθησαν απο την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook