Μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία της Αθήνας, ενώ συνεχίζονται και οι 48ωρες κυλιόμενες απεργίες των φαρμακοποιών του Πειραιά.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, υπήρξε μία κατ\’ αρχήν συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς ωστόσο παραμένουν οι διαφωνίες ως προς τα πληθυσμιακά κριτήρια και το ωράριο λειτουργίας.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, ανοιχτά θα είναι πλέον 22 φαρμακεία.

Κλειστά μέχρι την Παρασκευή θα είναι τα φαρμακεία και στην Πελοπόννησο και σε Κρήτη.

Συμφωνία του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς, ως προς το σκέλος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επετεύχθη κατά την τετράωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία κατέθεσαν τις απόψεις στους έντεκα φορείς επί του πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας.

Ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών, ειδικά για το θέμα του ωραρίου, ανέφερε πως αν επιμείνει η κυβέρνηση στην απελευθέρωση θα επέλθει φυσική εξόντωση των φαρμακοποιών αλλά και -όπως είπε χαρακτηριστικά- «θα σκοτώσουμε κόσμο».

Εξακολουθεί να ισχύει η εντολή του υπουργείου Υγείας, τα φαρμακεία των νοσοκομείων Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα χορηγούν φάρμακα σε χρονίως πάσχοντες και ανήμπορους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook