Μια… καρμπονάρα και μια τούρτα είναι τα «ύποπτα» φαγητά που έστειλαν στο νοσοκομείο 27 παιδιά ηλικίας από 7 ως 10 χρόνων, τα οποία τα δοκίμασαν σε εκδήλωση του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών στον Βόλο! Τα άτυχα παιδιά προσβλήθηκαν από το μικρόβιο της σαλμονέλας και οκτώ από αυτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
Στην προγραμματισμένη εκδήλωση, όπου συμμετείχαν 33 παιδιά και τέσσερις γονείς, ένα από τα παιδιά είχε γενέθλια και έφερε μία τούρτα για να κεράσει τους φίλους του, ενώ κάποιοι γονείς είχαν μαγειρέψει την μακαρονάδα. Όλα κύλησαν ομαλά ως το τέλος της γιορτής, αλλά μερικές ώρες αργότερα τα 27 από τα παιδιά μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Βόλου με διάρροιες, εμετούς, υψηλό πυρετό και έντονους πόνους στην κοιλιά!
Οι γιατροί που εξέτασαν τα δείγματα των κοπράνων, ανακάλυψαν πως για την κατάσταση των παιδιών έφταιξε η ύπαρξη του μικροβίου της σαλμονέλας. Αμέσως ειδοποίησαν τη Διεύθυνση Υγείας και οι επόπτες πήραν δείγματα από την τούρτα και την μακαρονάδα, που κάποιοι γονείς είχαν πάρει στο σπίτι τους. 
Τα δείγματα εστάλησαν στο ειδικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα αποτελέσματα θα εκδοθούν σε μία εβδομάδα. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook