Για προσβλητική κίνηση κατά της Ελλάδας και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απαξιώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, έκανε λόγο η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία του ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Ολλανδίας «PVV», Χέερτ Βίλντερς, που ζήτησε την έξοδο της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη αρνήθηκε να κάνει δεκτό τον Ολλανδό εθνικιστή πολιτικό, εκείνος προσπάθησε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ολλανδικής κοινής γνώμης, με «ακτιβιστική» διαμαρτυρία μπροστά από την ελληνική πρεσβεία.

Αρχικά, προανήγγειλε μέσω διαδικτύου, ότι επρόκειτο να επισκεφθεί την πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή. Με φόντο ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών σε μεγέθυνση, ο Βίλντερς διάβασε την επιστολή του ενώπιον των ολλανδικών ΜΜΕ που είχαν κληθεί από τον ίδιο να καλύψουν το γεγονός.

Από την πλευρά της, η ελληνική διπλωματική αποστολή, έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις του Βίλντερς, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο κ. Βίλντερς δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Η ενέργεια αυτή, αναφερόταν στην ανακοίνωση, δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες.


naftemporiki