Ο αμερικανικός στρατός θα στείλει στο Αφγανιστάν 80 πράκτορες της αντικατασκοπείας για να βοηθήσουν να σταματήσει η εισχώρηση ανταρτών Ταλιμπάν στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, η εφημερίδα γράφει ότι οι ειδικοί αυτοί θα ενισχύσουν τις προσωπικές έρευνες για τους νεοσύλλεκτους, θα επανεξετάσουν τα προφίλ των στρατιωτών που έχουν ήδη εκπαιδευτεί και θα υιοθετήσουν αυστηρότερη διαδικασία για τον εντοπισμό προσώπων ευάλωτων στη στρατολόγηση από τους Ταλιμπάν και τους υποστηρικτές τους.

Ορισμένοι πράκτορες έχουν ήδη μεταβεί στο Αφγανιστάν ενώ οι άλλοι αναμένονται σύντομα, διευκρινίζει η ΝΥΤ, επικαλούμενη τον αντισυνταγματάρχη Ντέιβιντ Σάιμονς, εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Οι μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ γίνονται όλο και σφοδρότερες μετά την υπό τις ΗΠΑ εισβολή το 2001. Οι ΗΠΑ έστειλαν πέρυσι στο Αφγανιστάν 30.000 επιπλέον στρατιώτες για μια οριστική νίκη επί των Ταλιμπάν.

Η σταδιακή αποχώρηση των 130.000 στρατιωτών του διεθνούς συνασπισμού στο Αφγανιστάν θα αρχίσει τον Ιούλιο, και οι αφγανικές ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα αναλάβουν τον έλεγχο της ασφάλειας της χώρας πριν από τα τέλη του 2014.

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook