Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για την δράση της σπείρας των τεσσάρων Αλβανών που είχαν ρημάξει τα σπίτια και τις βίλες στην βόρεια Κέρκυρα! Ένα μήνα μετά τις πρώτες έντεκα διαρρήξεις που είχαν εξιχνιασθεί όταν συνελήφθησαν, οι άνδρες της Ασφαλείας διαλεύκαναν άλλες… 12, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 23 και… έπεται συνέχεια!
Οι δράστες ηλικίας 33, 31, 23 και 21 χρόνων είχαν συλληφθεί στις 10 Μαΐου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές λίγο μετά την διαφυγή τους από ένα σπίτι στο οποίο είχαν εισβάλει. Προσπαθώντας να ξεφύγουν, εγκατέλειψαν πίσω τους κλεμμένα αντικείμενα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ και 100 ευρώ σε μετρητά. Ένας, ακόμη 23χρονος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Στις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα σπίτια τους κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 35.000 ευρώ, αλλά και μετρητά ύψους 950 ευρώ, που προέρχονταν από διαρρήξεις στις περιοχές Άνω και Κάτω Κορακιάνα, Ύψος, Μπαρμπάτι, Κασσιώπη και Αχαράβη!
*** Άλλες πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων που έγιναν το 2010, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στο Ρέθυμνο. Ως δράστες φέρονται δύο Αλβανοί ηλικίας 18 και 31 χρόνων, οι οποίοι όμως δεν έχουν βρεθεί ακόμη και αναζητούνται. Όπως έχει αποκαλύψει η έρευνα, είχαν κλέψει κοσμήματα, κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 11.500 ευρώ, 2.050 ευρώ σε μετρητά και διάφορα προσωπικά είδη και ταξιδιωτικά έγγραφα από πέντε σπίτια στα δημοτικά διαμερίσματα Πρίνου, Άδελε, Μαρουλά και Βιράν Επισκοπής του Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook