Τελευταία ενημέρωση: 20:30

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η  χώρα, με έντονες καταιγίδες, χιονοπτώσεις, παγετό και τσουχτερό κρύο.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, δρόμοι έχουν κλείσει λόγω του χιονιού, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Κλειστοί δρόμοι στα Χανιά

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ που καταγράφει τα προβλήματα από τις κατά τόπους περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις, στην Κρήτη θα παραμείνει κλειστό το επαρχιακό οδικό δίκτυο Χανίων – Ομαλού, θέση Πέτρα Σελί και Φώκιες.Προβλήματα στην κυκλοφορία αντιμετώπισαν οι οδηγοί ακόμα και μέσα στην πόλη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης δεν έχει καταγράψει διακοπή της κυκλοφορίας σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου στο νησί ωστόσο συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο.

Συνεχείς κατολισθήσεις στην εθνική οδό – Πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που θα κινηθούν στην παλαιά εθνική οδό, στο δρόμο από Χανιά – Καστέλι, καθώς σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Χανίων κ Τάσο Κουρουπάκη, σημειώνονται διαρκείς κατολισθήσεις.

Σε ένα μεγάλο τμήμα από το ύψος του Σταλού μέχρι και την διασταύρωση του Ταυρωνίτη, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή λόγω των κατολισθήσεων τονίζει ο κ. Κουρουπάκης, παρόλο που στο σημείο υπάρχουν συνεργεία και μηχανήματα για την απομάκρυνση αντικειμένων από το οδόστρωμα.

Η βροχόπτωση είναι τόσο έντονη που μια έκταση περίπου 600 με 700 μέτρα της παλαιάς εθνικής οδού έχει πλημμυρίσει ενώ η στάθμη του νερού έχει φτάσει σε 40 με 50 πόντους.

Την ίδια ώρα αρκετές πλημμύρες σημειώθηκαν σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το Νομό Χανίων, κυρίως σε Ακρωτήρι αλλά και στον Πλατανιά. Πλημμύρες. Η Πυροσβεστική μόνο το απόγευμα της Τετάρτης δέχτηκε 18 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Δείτε  τηλέφωνα επικοινωνίας για τους πολίτες από το Δήμο Χανίων, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά,  τον Δήμο Κισάμου, για την καταγραφή προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας και την ενημέρωση του κοινού.

Ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων για διακοπή κυκλοφορίας σε ορεινές περιοχές

Απο την Αντιπεριφέρεια Χανίων ανακοινώθηκε ότι λόγω των ισχυρών και συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες εργασίες που προβλέπονται από την κατασκευή του έργου Παράκαμψη Έλους, δεν υπάρχει ασφαλής βατότητα των οχημάτων σε τμήμα του δρόμου μέσα από το χώρο του εργοταξίου και γι’ αυτό είναι  απαραίτητη η διακοπή – εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων στην αναφερόμενη στο θέμα επαρχιακή οδό και στη θέση Καμένο Σελί, μετά τον οικισμό του Έλους στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού “Καλουδιανά – Κεφάλι – Χρυσοσκαλίτισα” με την επαρχιακή οδό “Βλάτος – Ρογδιά – Λίμνη – Καμένο Σελί “, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα διαρκέσει μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών ώστε να μπορέσει να καταστεί ασφαλής η διέλευση των οχημάτων από τον εν λόγω δρόμο.

Η κυκλοφοριακή σύνδεση από την περιοχή των Τοπολίων προς την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας και αντίθετα, μπορεί γίνεται από την επαρχιακή οδό με αριθμό 7, “Βλάτος – Ρογδιά – Λίμνη – Καμένο Σελί ” και συγκεκριμένα:

•    Η κυκλοφορία των οχημάτων από Τοπόλια προς Χρυσοσκαλίτισσα θα εκτρέπεται στην περιοχή των Μύλων, στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού 5, Καλουδιανά – Κεφάλι – Χρυσοσκαλίτισα, προς την επαρχιακή οδό 7, Βλάτος – Ρογδιά – Λίμνη – Καμένο Σελί, έως την περιοχή Καμένο Σελί όπου η επαρχιακή οδός με αριθμό 7 συναντά πάλι την επαρχιακή οδό με αριθμό 5.

•    Η κυκλοφορία των οχημάτων από Χρυσοσκαλίτισσα προς Τοπόλια θα εκτρέπεται στην περιοχή Καμένο Σελί, στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού 5, προς την επαρχιακή οδό 7, έως την περιοχή των Μύλων όπου η επαρχιακή οδός με αριθμό 7 συναντά πάλι των επαρχιακή οδό με αριθμό 5.

Δείτε αναλυτικά σε ποιές άλλες περιοχές στην Ελλάδα, θα κλείσουν δρόμοι λόγω προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook