Λιγότερο από ένα μήνα μετά τον επαναπατρισμό μιας από τις 70 πολύτιμες εικόνες που είχαν κλαπεί το 2009 από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην Τσαγκαράδα του Πηλίου, ο ναός έγινε και πάλι στόχος άγνωστων ιερόσυλων που αυτή τη φορά ήταν… «κυνηγοί μετάλλων»!

Χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί, οι δράστες τρύπωσαν στην πολύπαθη εκκλησία και άρπαξαν τα μεταλλικά… μανουάλια στα οποία τοποθετούν τα κεριά τους οι πιστοί! Όπως φαίνεται, μάλιστα, πρέπει να πήγαν στο ναό με φορτηγό και να ήταν περισσότεροι από δυο, καθώς τα κλεμμένα μανουάλια ζύγιζαν περίπου… 200 κιλά!

Στις 11 Απριλίου, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Προστασίας Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων της Σκότλαντ Γιαρντ είχαν παραδώσει στον Έλληνα πρέσβη και τη Μορφωτική Σύμβουλο της πρεσβείας μας στο Λονδίνο έξη εικόνες που είχαν κλαπεί από εκκλησίες στην Ελλάδα και εντοπίστηκαν στην γκαλερί του Ρίτσαρντ Ντεμπλ στο Λονδίνο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τις αγόρασε από Έλληνες ιδιώτες και δεν γνώριζε ότι ήταν κλεμμένες.

Μεταξύ των έξη εικόνων ήταν και μια του Αγίου Γεωργίου του 18ου αιώνα, που είχε κλαπεί στις 9 Δεκεμβρίου 2009 από το ναό των Αγίων Αποστόλων στην Τσαγκαράδα μαζί με άλλες 69 εικόνες και ένα ευαγγέλιο. Τις έρευνες είχε αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Μηλεών, που όμως δεν κατόρθωσε να εντοπίσει τους δράστες της κλοπής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook