Την άμεση συνεργασία των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε σε ιατρικά μηχανήματα είτε σε υγιειονομικό υλικό, ζήτησε ο Διοικητής της 7ης υγιειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Φραγκιαδουλάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr.

Όπως είπε: \”Καλό θα ήταν, ότι ελλείψεις υπάρχουν να γίνεται ανάφορα εγγράφως στην ΔΥΠΕ Κρήτης και όχι να τα μαθαίνουμε από τον Τύπο, καθώς υποχρέωσή μας, είναι να αντιμετωπίζουμε τα πρόβληματα. Κάτι ανάλογο, έγινε με την μονάδα νεογνών του Βενιζέλειου όπου μετακινήθηκε γιατρός από το ΠΑΓΝΗ, ενώ σε λίγες ημέρες θα έχουμε γιατρό από το υπουργείο.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη ιατρού, για το λόγο αυτό, σε καθημερινή βάση μετακινείται από το Βενιζέλειο ένας γιατρός, έως ότου βρεθεί λύση.

Από την πλευρά μας, έχουμε καταγράψει ελλείψεις σε ιατρικά μηχανήματα, τα χρήματα των οποίων όμως, έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ αλλά και από το αρμόδιο υπουργείο και αυτό που απομένει είιναι να γίνει η προμήθεια του.\”

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε υγιειονομικό υλικό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο  κ. Φραγκιαδουλάκης, σημείωσε πως:

\”Αυτό αν συμβαίνει είναι ανεπίτρεπτο. Θα έπρεπε οι διοικητές των νοσοκομείων να το γνωρίζουν και να μας έχουν ενημερώσει, δεν είναι σωστό οι συγγενείς των ασθενών από ίδιους πόρους να προμηθεύονται το υγιειονομικό υλικό. Στην 7η ΔΥΠΕ πάντως, δεν μας έχει γίνει επίσημα ανάλογη καταγγελία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook