Στο Γαράζο, σε κτίριο δημοτικό το οποίο προ δυο ετών είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει ως Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, φαίνεται ότι θα στεγαστεί το Τ.Α.Ε Μυλοποτάμου καθώς η έξωσή του από τον χώρο που στεγάζεται τα τελευταία τρία χρόνια που ιδρύθηκε, στα Ανώγεια, είναι δεδομένη. Ο δήμαρχος Ανωγείων, επικαλούμενες λειτουργικές ανάγκες του δήμου του, έχει δώσει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πίστωση χρόνου έως το τέλος Αυγούστου προκειμένου το κτίσμα να του παραδοθεί.

Χθες, ήρθε στο Ρέθυμνο από την Αθήνα, με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και συνοδευόμενο από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Μ. Παραβολιδάκη, επισκέφθηκε το Γαράζο και πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο που παραχωρεί ο οικείος δήμος ώστε να διαπιστώσει αν είναι κατάλληλο για την φιλοξενία του Τ.Α.Ε Μυλοποτάμου και των περίπου 65 ανδρών προσωπικού που διαθέτει. Το κτίριο χρειάζεται ελάχιστες και μικρές παρεμβάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο των τεχνικών της ΕΛ.ΑΣ. το έκρινε ικανό για την στέγαση του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου του οποίου οι υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν στο Γαράζο ίσως και τον επόμενο μήνα.

Όμως, χώρος στέγασης αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. και για το Α.Τ. Αμαρίου που σήμερα φιλοξενείται σε ένα κτίριο στο Νευς Αμάρι που έχει κριθεί ακατάλληλο καθώς είναι σχεδόν ετοιμόρροπο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Φωτεινής, από πέρσι, εκδήλωσε στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την πρόθεσή του να δωρίσει οικόπεδο προκειμένου να ανεγερθεί νέο Α.Τ. Οι τεχνικοί της ΕΛ.ΑΣ., χθες το απόγευμα κατ’ εντολήν του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετέβησαν και στην Αγία Φωτεινή και έκαναν αυτοψία στο προαναφερθέν οικόπεδο το οποίο φαίνεται ότι επίσης έκριναν κατάλληλο για τον σκοπό που παραχωρείται. Η έκθεση που θα συντάξουν επιστρέφοντας στην Αθήνα εκτιμάται ότι θα είναι θετική για την ανέγερση Αστυνομικού Τμήματος.

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook