Η Apple παρουσίασε τη Δευτέρα στο συνέδριο Worldwide Developer, το νέο λειτουργικό της σύστημα, iOS 5. Ωστόσο, πολλοί χρήστες λένε ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος, το Wi-Fi Sync, που επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίσουν τραγούδια χωρίς να χρειάζεται να συνδέουν τις συσκευές τους σε υπολογιστές, βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε μια εφαρμογή που είχε καταχωριστεί στην Apple αρκετούς μήνες πριν .

Ο Greg Hughes, ένας φοιτητής από τη Βρετανία, καταχώρισε μια εφαρμογή που ονομάζεται Wi-Fi Sync στο Apple Store τον Μάιο του 2010. Σύμφωνα με το The Register, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες πρόσβαση στις βιβλιοθήκες του iTunes ασύρματα, χωρίς σύνδεση με έναν υπολογιστή, τις αναφορές.

Ο Hughes απορρίφθηκε από το app store, αλλά όχι με ένα τυπικό e-mail. Αντ ‘αυτού, η Apple τον κάλεσε προσωπικά για να τον ενημερώσει ότι η εφαρμογή του δεν πληροί ορισμένες προδιαγραφές ασφαλείας και δεν επιτρεπόταν να καταχωριστεί. Του ζήτησε, επίσης να στείλει ένα βιογραφικό.

Ο Hughes απτόητος, άρχισε να πουλάει την εφαρμογή μέσω του Cydia Store, στην τιμή των 9,99 δολαρίων. Από τότε, έχουν πουληθεί περισσότερα από 50.000 αντίτυπα. Το Wi-Fi Sync της Apple, χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης iOS 5, όχι μόνο έχει την ίδια λειτουργία με την εφαρμογή του Hughes, αλλά έχει και παρόμοιο λογότυπο.

«Ήμουν αρκετά σοκαρισμένος» δήλωσε ο Hughes στο The Register. «Πουλάω αυτήν την εφαρμογή με το ίδιο όνομα και το ίδιο εικονίδιο για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η Apple ήξερε ότι είχα καταχωρίσει την εφαρμογή σε αυτούς, και έτσι εξεπλάγην όταν το είδα αυτό.»

Αναμένουμε την απάντηση της Apple στο ζήτημα αυτό, διότι όπως βλέπετε και εσείς οι ομοιότητες είναι τραγικά πολλές.


gugoo

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook