Εμπνευσμένο από τον Joseph Pilates, πρόκειται για ένα μοναδικό πρόγραμμα με ασκήσεις δύναμης και ευλυγισίας που βελτιώνει τη στάση σώματος, την ελαστικότητα και την ισορροπία. Γίνετε πιο παραγωγικοί πνευματικά και σωματικά και βελτιώστε σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας με το pilates matwork.

Τι είναι

Το πιο διαδεδομένο είδος pilates που διδάσκεται τα τελευταία χρόνια στα γυμναστήρια. Βασίζεται στην ιδέα της χρησιμοποίησης της αντίστασης που δημιουργείται από το βάρος του σώματος με στόχο τη βελτίωση της εσωτερικής πραγματικής δύναμης και της κινητικότητάς μας.
Το Pilates Matwork συμβάλλει:

…στην ανάπτυξη δυνατών μυών,

…στην ενεργοποίηση των κοιλιακών μυών καθώς και του περινέου που στηρίζουν τα εσωτερικά όργανα και την σπονδυλική στήλη και διατηρούν επίπεδη την κοιλιά,

…στην κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης,

…στην ενίσχυση της ευλυγισίας, του συντονισμού και της συγκέντρωσης,

…στην αποβολή των τοξινών από το σώμα,

…στην ανακούφιση της έντασης και του σωματικού πόνου.

Τι θα χρειαστείτε

Με τη βοήθεια ενός απλού στρώματος (mat) ειδικά διαμορφωμένου ώστε να προστατεύει την σπονδυλική στήλη και τα οστά μπορείτε να ξεκινήσετε από τις πιο απλές και να περάσετε σε πιο δύσκολες και σύνθετες ασκήσεις. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ανάλογα και με τον στόχο της άσκησης και επιπλέον όργανα όπως μπάλες, ράβδους στήριξης, λάστιχα ή τον μαγικό κύκλο της μεθόδου Pilates.

Κάθε πότε

Το Pilates είναι η ιδανική γυμναστική για να συνοδέψει το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να διακόψετε ό,τι άλλο κάνετε (βάρη κ.τλ). Απλά μπορείτε να συμπεριλάβετε και αυτό στο πρόγραμμά σας = 2 φορές την εβδομάδα.

Το μυστικό

Το pilates matwork είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μάθει κανείς να ρυθμίζει την αναπνοή του αφού η σωστή αναπνοή βοηθά στην καλύτερη απόδοση σε κάθε άσκηση. Επιπλέον, είναι ένα είδος γυμναστικής που υποβοηθά σε όλες τις υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες αλλά και στις κινήσεις της καθημερινότητας. Αναζητήστε τα προγράμματα σε μεγάλα γυμναστήρια.

omorfamistika

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook