Τελευταία ενημέρωση 18.31

Εγκλωβισμένα από το χιόνι βρίσκονται από το απόγευμα τέσσερα άτομα σε αυτοκίνητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Λάκκων – Ομαλού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, μιλώντας στο Flashnews.gr τόνισε ότι εστάλη μηχάνημα της αντιπεριφέρειας στο σημείο, ενώ πηγαίνουν και υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων με ένα όχημα, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο και να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο σε εκείνη την περιοχή από τη στιγμή που έχει πέσει σκοτάδι.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Τάσος Κουρουπάκης, δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση για το πόσα άτομα βρίσκονται στα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρέες είχαν ειδοποιηθεί να ξεκινήσουν το δρόμο της επιστροφής στις 14.00 το μεσημέρι, όμως, δεν άκουσαν τις συστάσεις.

Εκδόθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγορεύτηκε επισήμως η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Λακκων  – Ομαλού. Η αντιπεριφέρεια Χανίων προχώρησε στην απόφαση αυτή καθώς το δίκτυο είναι αποκλεισμένο και επικίνδυνο από τη συνεχή χιονόπτωση.

Όπως τονίζει ο κ. Βουλγαράκης, με αφορμή τον αποκλεισμό των τεσσάρων σε αυτοκίνητα, δεν επιτρέπεται αυτή την ώρα οι πολίτες να λειτουργούν απερίσκεπτα και να κινούνται γενικά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, θέτωντας σε κίνδυνο και τον εαυτό τους και τους εργαζομένους του κρατικού μηχανισμού που καλούνται να τους απεγκλωβίσουν με ελάχιστα μέσα.

Στο παρακάτω βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό του, ο χρήστης του Facebook, Christoph Becker, φαίνεται η συνεχής χιονόπτωση στον Ομαλό, στις 16.00

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook